Main Content

Analýzy Ligy majstrov (3.): Zajtra tipujeme zápasy Žiliny, Arsenalu a Chelsea

pondelok, 27. september 2010 18:21 | Autor: Sport7 sk

Analýzy Ligy majstrov (3.): Zajtra tipujeme zápasy Žiliny, Arsenalu a Chelsea
Analýzy Ligy majstrov (3.): Zajtra tipujeme zápasy Žiliny, Arsenalu a Chelsea | zdroj: SITA

Prestížna Liga majstrov pokračuje po jednotýždňovej prestávke druhým kolom, v ktorých nás čakajú ďalšie zaujímave súboje. Jedným z nich bude pochopiteľne aj súboj našej Žiliny na pôde ruského veľkoklubu Spartaka Moskva. Pripravili sme pre vás analýzu tohto súboju ako aj súbojov anglických veľkoklubov Arsenalu Londýn a FC Chelsea. Tieto celky si zmerajú sily s Partizanom Belehrad, respektive "Deshampovým" Olympique Marseille. Zajtra vám prinesieme analýzu k vybraným duelom stredajšieho programu.


Spartak Moskva - MŠK Žilina

Ďalší dlhoočakávaný zápas našej Žiliny v prestížnej Lige majstrov sa nezadržateľne blíži. Už zajtra od 18.30 bude na programe ako prvý z ôsmych utorňajších zápasov. Žilina v prvom kole nestačila na favorizovanú Chelsea a podľahla jej na domácej pôde jednoznačne 1:4. Ruský veľkoklub Spartak Moskva odštartoval svoju púť v tomto ročníku európského pohára číslo 1 oveľa lepšie, keď trochu prekvapujúco zvíťazil na pôde francúzského Olympique Marseille 1:0.

Ani jeden zo súperov si nezaknihoval v poslednom súťažnom zápase víťazstvo. Žilina len remizovala s Dunajskou Stredou 0:0 a Moskovčania tiež len remizovali v domácej lige s Amkarom Perm 2:2.
 
Napriek tomu budú domáci jednoznačným favortiom tohto zápasu, pričom v ich prospech by mal hrať aj plný štadión a umelá tráva. Žilinčania sa s ňou zoznámili počas dnešného tréningu, no ten im na úplnú aklimatizáciu určite stačiť nebude.

Hoci Žilina prehrala s Chelsea doma jednoznačne 1:4 aj v tomto súboji naznačila svoj potenciál. Pokiaľ pôjdu jej hráči v Moskve nadoraz a neinkasujú rýchlý gól nie je vylúčené prekvapenie v ich prospech. Napriek tomu si myslíme, že Moskovčania budú nad sily zástupcu našej domácej súťaže. Žilina ich môže obrať o body, ale pravdepodobne až v domácej odvete.

  • Náš tip: víťazstvo Spartaka Moskva (kurz 1,50 na bet365)


 

Partizan Belehrad - Arsenal Londýn

Niet pochýb o tom, že sobota bola pre Gunners viac než traumatická.  ,,Nespoznával som svoj tím. Nešli sme si za svojim cieľom. Chýbala nám koncentrácia. Zaslúžili sme si prehrať,“ priznal sa Arsene Wenger po prehre 3:2 s West Bromwich Albion. Pritom od 73. minúty už domáci prehrávali 3:0.

Komické bránenie, neoslnivý výkon Manuela Almuniu, či Wengerov skúpy postoj k nákupu svetového brankára môžu zahatať cestu Arsenalu za titulom. Góly Samira Nasriho v poslednej štvrťhodine síce ukázali francúzskemu koučovi, že jeho tím hrá do absolútneho konca, no dôležitá bude skutočnosť ako sa títo mladíci popasujú nielen s prehrou, ale aj spôsobom akým prehrali.

Európske zápolenie by mohlo byť ideálnym posilnením, veď všetci majú ešte v pamäti  šesťgólovú deštrukciu Sportingu Braga. Vtedy sa ešte Arsenal javil ako nezastaviteľný.

Partizan Belehrad
pri svojej poslednej účasti v Lige Majstrov v sezóne 2003/2004 v domácom prostredí len 3-krát remizoval. Príjemným prekvapením ale určite bola bezgólová remíza s Realom Madrid.  V 1. kole tohto ročníka Partizan dlho odolával Šachtaru Donetsk, aby napokon prehral na ukrajinskej pôde 1:0.

V domácej Super Lige sú Grobari opäť favoritmi na titul. V piatkovej predohrávke však doma v Belehrade nedokázali poraziť Spartak Suboticu. Na výsledku 0:0 má pravdepodobne podiel očakávaný utorňajší duel s Gunners.

Arsenal prehral na ihriskách súperov v posledných 3 zápasoch v Lige majstrov a dokonca z posledných 10 takýchto zápasov zvíťazil len dvakrát. Naopak Partizan inkasoval v 4 domácich zápasoch v Super Lige len jeden gól.

  • Náš tip: prekvapujúca výhra Partizanu (kurz 5,50 na bwin.com)


 

FC Chelsea - Olympique Marseille

Arsenal a Chelsea majú po víkendových prehrách v Premier League v utorok šancu na rýchlu odpoveď.  V Lige Majstrov ich čaká Partizan Belehrad respektíve Olympique Marseille.

Perfektný štart Chelsea do tejto sezóny Premier League bol pribrzdený na  štadióne City of Manchester Stadium, kde Citizens na čele s jediným strelcom zápasu Carlosom Tévezom opäť ukázali Londýnčanom, že nie sú neporaziteľní.

Didier Deschamp už ako tréner Marseille si v stredu spomenie na svoju hráčsku anabázu na Stamford Bridge z prelomov rokov 1999 a 2000. Výhra 2:1 proti Sochaux počas tohto víkendu môže pre Deschampa znamenať akési pozitívne znamenie po nie príliš presvedčivom vstupe do tejto sezóny.
Chelsea bude čeliť tretej prehre v rade po šokujúcej ,,stopke“ od Newcastlu United v Carling Cup-e.  Domnievať sa, že Carlo Ancelloti dovolí takúto nelichotivú sériu je viac ako nepravdepodobné.

  • Náš tip: výhra Chelsea (kurz 1,33 na bet365.com)