Main Content

Slovenská osemnástka prehrala s Kanadou 1:3

sobota, 3. august 2013 21:05 | Autor: TASR

Slovenská osemnástka prehrala s Kanadou 1:3
Slovenská osemnástka prehrala s Kanadou 1:3 | zdroj: TASR

Piešťany 3. augusta (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov prehrali v sobotňajšom prípravnom stretnutí v piešťanskej Easton Arene s rovesníkmi z Kanady 1:3. Jediný gól domáceho výberu strelil v 25. minúte za stavu 0:2 Ladislav Romančík.

Pre slovenskú osemnástku bol zápas prípravou na prestížny turnaj Ivan Hlinka Memorial Cup 2013 (5. - 10. augusta). Po svetovom šampionáte najprestížnejšie podujatie tejto vekovej kategórie, ktoré sa už tradične koná v Piešťanoch a Břeclavi, sa začína v pondelok a súpermi slovenských mladíkov v B-skupine budú postupne reprezentanti Ruska, Fínska a USA.

prípravné stretnutie - výsledok:

Slovensko "18" - Kanada "18" 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Góly: 25. Romančík (Sloboda) - 9. a 46. Watson, 14. Dal Colle, 411 divákov.

Anton Bartánus, tréner SR "18" (zdroj: SZĽH): "Do úvodnej tretiny sme vstúpili až s príliš veľkým rešpektom a bolo to vidieť aj na našej hre – hráči mali rešpekt z majstrov sveta. Prostredná tretina už bola herne vyrovnaná, podarilo sa nám skorigovať skóre, ale vyrovnať sa nám nepodarilo. Dobrý výkon podal náš brankár Slivka. Sila kanadského výberu bola dnes veľká, ich víťazstvo bolo zaslúžené. Aj napriek prehre sa naši hráči snažili dodržiavať systémové prvky, ktoré sme trénovali v predchádzajúcich dňoch."