Main Content

Analýzy 6. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program

piatok, 24. september 2010 16:15 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 6. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program
Analýzy 6. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Po utorňajších a stredajších zápasoch 5. kola sa nemecké kluby vrátili k svojmu klasickému programu – počas týždňa súboje v európskych pohároch, cez víkend ligové stretnutia. Ktoré tímy dokážu v nasledujúcich týždňoch držať krok a ktoré premôže únava? Prečítajte si naše predzápasové analýzy! Odporúčané tipy nájdete na konci článku.


Piatok


Kolín vs Hoffenheim, 20.30 

Pre oba kluby bolo 5. kolo bodovo neúspešné. Kolín prehral v Mainzi, Hoffenheim prehral prvýkrát v novom ročníku, s Bayernom Mníchov. Domáci nad úradujúcim majstrom viedli už v 1. minúte 1:0, no nakoniec prehrali 1:2, keď rozhodujúci gól inkasovali v nadstavenom čase.  

Bude to veľmi dôležitý duel, hlavne pre domácich, ktorí sú v tabuľke Bundesligy až na 13. priečke. Pre hostí bude súboj s Kolínom skvelou príležitosťou na to, aby získali veľký bodový náskok oproti tímom z dna tabuľky už v úvode sezóny, čo im umožní hrať pod menším tlakom a skončiť v lige čo najvyššie. Favoritom bude Hoffenheim, ale domáci nebudú chcieť za žiadnu cenu v tomto súboji prehrať. V otváracom kole minulej sezóny tu hostia vyhrali 4:0. V odvete vyhral Kolín, keď zúfalo potreboval body, zatiaľ čo hráči Hoffenheimu mohli hrať s pokojom na kopačkách.  Bude ťažké uhádnuť výsledok tohto zápasu, hoci kurzy na výhru hostí sú lákavé. 

  • Výhra hostí – 2.20 v Bet365
  • Hostia zvíťazia bez inkasovaného gólu – 3.60 v Bwin

 

  


Sobota


Bayern Mníchov vs Mainz, 15:30 

Mainz je po poslednom odohranom kole jediným neporazeným tímom. Vyhral vo všetkých piatich stretnutiach, vďaka čomu vedie v ligovej tabuľke. Z ich doterajších triumfov treba vyzdvihnúť najmä tri víťazstvá nad silnými mužstvami – doma nad Stuttgartom a dve výhry vonku, proti Wolfsburgu a Werderu. Bayern hral zatiaľ pred vlastným publikom trikrát, vyhrať dokázal iba v jednom súboji. V poslednom domácom zápase iba remizoval s Kolínom 0:0, pričom mohol aj prehrať. Po troch nešťastných výsledkoch v rade Mníchovčania tento týždeň konečne vyhrali, bolo to ich ešte len druhé víťazstvo v sezóne. Výhra nad Hoffenheimom by mala mužstvu dodať sebavedomie, ktoré budú potrebovať ak chcú začať ich víťaznú sériu, ktorá by ich vyšvihla na špicu ligy. V súčasnosti delí Mainz od Bayernu v tabuľke Bundesligy sedem bodov, pre oba tímy to bude veľmi dôležitý súboj. Mníchovčan Pranjic pravdepodobne v základnej zostave nahradí obrancu Contenta, ktorému zápas proti Hoffenheimu veľmi nevyšiel. 

Kurzy na výhru domácich sú viac ako správne, čo je dosť nezvyčajne pri zápasoch ako bude tento. Netreba však zabúdať na to, že Mainz má pevnú obranu a je nebezpečný v protiútokoch. 

  • Zvážte jeden z nasledujúcich tipov:
  • Výhra domácich – 1.47 v Betsson
  • Padne menej ako 2.5 gólov – 2.35 v bet365
  • Padne menej ako 3.5 gólov – 1.55 v bet365  

Eintracht Frankfurt – 1. FC Norimberg, 15:30

Ďalšie stretnutie, ktoré bude dôležité pre oba celky. Domáci zatiaľ nepodávajú veľmi dobré výkony, v ligovej tabuľke sú po 5. kole na predposlednom mieste. Prehrali aj s takými súpermi ako sú Hannover a Freiburgu, proti ktorým mohli dosiahnuť aj lepšie výsledky. Po prehre s Freiburgom predviedol Eintracht v Leverkusene dobrú hru, v poslednej minúte však hostia doplatili na veľkú dieru v obrane, ktorá spôsobila pokutový kop. Domáci Vidal penaltu premenil, Bayer vyhral 2:1. Franfurt bude hrať tentoraz doma, v situácii kedy bude musieť Norimberg poraziť, pretože je momentálne v tabuľke pod mužstvami, ktoré by mali hrať o záchranu. Na druhej strane, hostia dosiahli nedávno niekoľko cenných výsledkov. Pred niekoľkými týždňami sme z dôvodu náročného programu Norimbergu predpovedali, že po 12. kole môže mať na svojom konte iba 7 bodov. Stále je to teoreticky možné, ak však klub bude pokračovať v dobrých výkonoch, tak sa naša prognóza nesplní. Po cenných remízach v Hamburgu a Leverkusene, 1. FC doma zvíťazil nad Stuttgartom 2:1. Norimberg naviac dokázal triumfovať aj napriek tomu, že hral od 66. minúty v oslabení. Futbalisti bavorského klubu tak dokázali presvedčiť seba i svojich súperov, že s nimi treba počítať. Hosťom bude pre trest chýbať Andreas Wolf, v spomínanom zápase proti Stuttgartu uvidel červenú kartu. Bude to duel, ktorý sa môže skončiť akokoľvek, vsadiť na remízu je risk, môže sa však premeniť v zisk. 

Schalke vs Borussia M‘ gladbach, 15:30  

Kouč Schalke Felix Magath sa ospravedlnil fanúšikom za doterajšie slabé výkony Raula, z útočníkov tímu sa zatiaľ najviac darí Huntelaarovi. Klaas strelil svoj prvý gól v sezóne minulý týždeň proti Dortmundu, v stredu sa stal hrdinom stretnutia proti Freiburgu. Tri minúty pred koncom spasil svoj tím, skóroval na konečných 2:1 pre Schalke. Huntelaar mal navyše zásluhu aj pri prvom góle hostí. Napriek víťazstvu je mužstvo stále na samom dne Bundesligy, hráči Schalke to budú mať ťažké, aby splnili ciele vedenia. Proti Gladbachu budú chcieť určite vyhrať. 

Hostia sú na tom v súčasnosti veľmi zle. Po nezabudnuteľnom zápase v Leverkusene (6:3) zaspali na vavrínoch. V nasledujúcom súboji doma podľahli Frankfurtu 0:4, v Stuttgarte prehrali vysoko 0:7. V 5. kole opäť nebodovali, na ich štadióne ich porazil nováčik St. Pauli 2:1. Proti Schalke nebude môcť nastúpiť Idrissou, v zápase so St. Pauli bol vylúčený. Pre Borussiu to bude citeľná strata.  Schalke potrebuje súrne zbierať body, proti Gladbachu majú veľkú šancu vyhrať, kurzy na triumf domácich sú v poriadku.  

  • Výhra domácich – 1.57 v Betsson/Bet365

St. Pauli vs Borussia Dortmund, 15:30

Obe mužstvá môžu byť po 5. kole spokojné, vzhľadom na ich predsezónne ciele. Hostia sú momentálne na druhom mieste v ligovej tabuľke, vyhrali štyri zápasy v rade. St. Pauli je so siedmimi bodmi na deviate priečke, tím je na tom v súčasnosti lepšie ako kluby, ktoré by mali hrať o záchranu. Pre Borussiu to nebude ľahký súboj, napriek faktu, že zo štyroch výhier Dortmudu v rade sa všetky skončili triumfom čiernožltých o dva alebo viac gólov. V nasledujúcom týždni Borussia doma privíta Bayern Mníchov. Ak by Dortmund neporazil St. Pauli, tak by sa Bayern mohol priblížiť mužstvu na rozdiel jedného bodu. Hráči by tak hrali doma proti majstrivi pod tlakom, čo by mohlo viesť k slabému výkonu tímu. Ak sa bude chcieť Borussia vyhnúť takejto situácii, tak bude musieť St. Pauli poraziť, formu na to majú. Na výhru hostí sa teda zrejme oplatí vsadiť.  

Stuttgart vs Leverkusen, 15:30 

Po úvodných troch prehrách Stuttgartu v sérii VfB doma uštedril Gladbachu debakel – 7:0. Po tomto vysokom víťazstve sa zdalo, že mužtvo už bude podávať lepšie výkony. V nasledujúcom súboji však Stuttgart prehral s Norimbergom, ktorý hral naviac v oslabení. Tím má tak na svojom konte stále iba tri body. Leverkusen mal v lige o čosi lepší štart ako VfB, hoci proti Gladbachu, Hannoveru a Norimbergu stratil body. V poslednom stretnutí doma zdolal Frankfurt iba s odretými ušami. Bayer zatiaľ nazbieral osem bodov, rovnako ako Hamburg i Bayern Mníchov. Ak chce aj naďalej Leverkusen držať krok s týmito mužstvami, tak bude musieť nad Stuttgartom vyhrať. Hostia majú isté problémy v obrane aj útoku, pridali sa k tomu ešte aj zranenia dvoch hráčov. Útočník Stefan Kiessling má roztrhnutý väz na ľavej nohe, tímu bude chýbať niekoľko týždňov. Zranenie trápi aj ďalšieho útočníka Patricka Helmesa, jeho štart v zápase proti VfB je otázny. Trénera Heynckesa mohol potešiť aspoň návrat stredopoliara Simona Rolfesa, ktorý kvôli zraneniu kolena takmer rok nehral. V zostave Stuttgartu tri týždne neuvidíme zranených hráčov Gebharta a Didaviho. Domáci sú v situácii kedy zúfalo potrebujú body. Hostia budú hrať pravdepodobne zo zabezpečenej obrany, na rýchle brejky. 

  • Netipovať 

Werder Bremen vs Hamburg, 18:30 

Jeden z klasických derby zápasov nemeckej Bundesligy. Domáci sú na tom zatiaľ veľmi zle. Vyhrali iba jedno stretnutie, v posledných troch dueloch skórovali iba raz. Hamburg má na svojom konte viac bodov ako Werder, v poslednom čase však tiež nepodáva dobré výkony. Mužstvo nedokázalo zdolať Norimberg ani St. Pauli, nasledovala prvá prehra v sezóne, s Wolfsburgom. V posledných troch kolách teda získal Werder iba jeden bod, Hamburg dva. Hostia budú hrať v tomto súboji zrejme na protiútoky. Hráči ako Van Nistelrooy alebo Petric sú hrozbou pre každú obranu súpera. HSV proti Brémam možno bude dominovať, ale nemusí vyhrať. Zrejme sa nebude hrať iba na jednu bránu, v stretnutiach kde hrá Werder zvykne padať dosť gólov. 

  • Padne viac ako 2.5 gólov – 1.68 v bet365  

Nedeľa


Wolfsburg vs Freiburg, 15:30 

Domáci sa zrejme konečne vzchopili. Vlci v prvých troch kolách nezískali ani bod, v nasledujúcich dvoch dueloch, doma proti Hannoveru a v Hamburgu však už vyhrali. Fanúšikov Wolfsburgu môže tešiť, že Džekovi aj Grafitovi sa vrátila stará forma. Diego, nová posila z Juventusu, strelil v zápase proti Hannoveru svoj prvý gól za VfL. Freiburg nezačal v lige dobre, v otváracom súboji prehral so St. Pauli 1:3. Nasledovala však trojzápasová víťazná šnúra, ktorú v stredu ukončila domáca prehra so Schalke. Domáci budú proti Freiburgu favoritmi, na ich výhru sa však príliš nespoliehajme.

  • Padne viac ako 2.5 gólov – 1.45 v bet365, Oba tímy skórujú – 1.53 v bet365 

Kaiserslautern vs Hannover, 17:30 

Domáci vo 4. kole neudržali vedenie proti Hoffenheimu, s ktorým remizovali 2:2. V ďalšom zápase, v Dortmude, vyzerali hráči úplne bezmocne, prehrali 0:5. Hannover cítil nespravodlivosť po prehre s Wolfsburgom, tento týždeň porazil Werder presvedčivo 4:1. Mužstvo podáva na súperových štadiónoch dobré výkony, v Gelserkirchene vyhralo 2:1, vo Wolsburgu prehralo 0:2, hralo však dobre. Hannover hral v minulej sezónne o záchranu, v tomto ročníku je po 5. kole na štvrtom mieste v ligovej tabuľke. Prehra s Kaiserslauternom by znamenala stratu bodového náskoku pred súpermi, ktorí by mali hrať o udržanie sa v Bundeslige. Domáce víťazstvo 1. FC proti Bayernu Mníchov v 2. kole naznačilo, že ak sa chce klub vyhýbať zostupovým priečkam, bude musieť zbierať body hlavne na svojom trávniku. Kaiserslautern je doma určite silný, hráči Hannoveru po ich výhre nad Werderom možno zaspia na vavrínoch, skúste teda vsadiť na triumf červených diablov.  

  • Náš tip: Výhra domácich – 2.25 v bet365 

Odporúčané tipy:

  • v súboji Bayernu s MainzomPadne menej ako 3.5 gólov – 1.55 vbet365
  • Schalke porazí doma Monchengladbach - kurz 1.57 naBet365
  • St. Pauli podľahne doma Dortmundu - kurz 2.00 nabet365
     
Zoznam víkendových analýz Sport7.sk
Corgoň liga
Premier League
Primera Division
1. Bundesliga
Séria A