Main Content

Futbal: Mladé Slovenky do 17 rokov chcú v kvalifikácii ME uspieť

štvrtok, 1. august 2013 12:05 | Autor: TASR

Bratislava 1. augusta (TASR) - Slovenská ženská futbalová reprezentácia do 17 rokov sa od piatku predstaví v ukrajinskom Ľvove na turnaji 1. kvalifikačného kola o postup na ME 2014. V konkurencii Fínska, Holandska a domácej Ukrajiny chcú zverenky Branislava Petroviča uspieť.

"Ocitli sme sa vo veľmi silnej skupine. Fínsko a Holandsko patria medzi špičku, ale každý zápas sa začína od 0:0 a my máme v porovnaní s družstvom z minulého roka kvalitnejší výber. Naozaj verím, že by sme na Ukrajine mohli uspieť," povedal pre oficiálnu stránku SFZ tréner Branislav Petrovič. "Postupujú prvé dve družstvá automaticky a najlepšie družstvo z tretieho miesta. Verím, že futbalová kvalita a športové šťastie budú tentoraz na našej strane a vybojujeme postup do ďalšej fázy."

Nominácia:

brankárky: Patrícia Chládeková (TJ Skloplast Trnava), Veronika Matušková (FK Duslo Šaľa)

obrankyne: Terézia Kulová (MŠK Trenčianske Teplice), Michaela Moťovská (FK Duslo Šaľa), Stanislava Lišková (ŠKF Žirafa Žilina), Viktória Čériová (FK Duslo Šaľa), Romana Olahová (W.F.G. Trebišov), Stefania Deszatová (Union Nové Zámky)

stredopoliarky: Terézia Kovaľová (ŠK Slovan Bratislava), Klaudia Fabová (MŠK Trenčianske Teplice), Adriana Briššová (ŠK Selce), Isabela Sczeibecederová (ŠK Slovan Bratislava), Monika Havranová (ŠK Selce), Monika Nižňanská (ŠK Slovan Bratislava), Natália Koščová (Partizán Bardejov)

útočníčky: Tamara Koflaničová (W.F.G. Trebišov), Ľudmila Maťavková (Baník Horná Nitra), Anna Mária Roháčová (ŠK Štich Humenné)

Program zápasov SR 17:

piatok 2. augusta o 15.00 h: Slovensko - Fínsko

nedeľa 4. augusta o 15.00 h: Slovensko - Holandsko

streda 7. augusta o 17.00 h: Ukrajina - Slovensko