Main Content

Preview 2.predkola EL: AS Trenčín – Astra Giurgiu

štvrtok, 1. august 2013 10:01 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola EL: AS Trenčín – Astra Giurgiu
Preview 2.predkola EL: AS Trenčín – Astra Giurgiu | zdroj: foto TASR

Pred týždňom si Trenčania postupom cez švédsky IFK Göteborg vybojovali ďalšiu medzinárodnú konfrontáciu, keď ich súperom bude tentoraz rumunský klub Astra Giurgiu, ktorý pre zmenu vyradil cyperský klub Omonia Nikózia.

AS Trenčín – Astra Giurgiu
Štvrtok 1.8.2013 o 17:00, rozhoduje Christian Dingert (Nemecko)
Hrá sa v Dubnici nad Váhom.
 
Trenčania si proti mierne favorizovanému Göteborgu počínali výborne, hoci to bol ich prvý dvojzápas v takto prestížnej súťaži. Možno už aj toto 3.predkolo ukáže, či išlo iba o šťastie začiatočníkov, alebo môže Trenčín pomýšľať aj na veľký úspech, ktorým by bol postup do skupinovej fázy. Od toho sú Nosického zverenci ešte ďaleko, ale minimálne sa môžu tomuto snu na krok priblížiť, pretože ich rumunský súper rozhodne nie je neprekonateľná prekážka.
 
AS sa prezentuje pekným ofenzívnym futbalom, ktorý bude určite produkovať aj proti Astre. No bude sa musieť vyvarovať chýb, ktorých sa zatiaľ dopustil v každom zápase novej sezóny. Je zaujímavé, že na európskej scéne sa ich dopustili vždy ľaví obrancovia. V Göteborgu sa nechal hlúpo už v 10.minúte vylúčiť Mazáň a v domácej odvete po Holúbkovej chybe sa ešte IFK dokázal vrátiť do postupovej hry, no našťastie to bolo jeho maximom. Teraz by niečo podobné asi vyšlo draho, pretože rumunské kluby sú v pohárovej Európe už dlhodobo oveľa lepšie ako tie švédske.
 
Už spomínaný Mazáň bude po treste k dispozícií, čo znamená, že zostava Trenčína je prakticky jasná. Vysoký útočník Malec síce strelil Slovanu hetrik, ale Adiho miesto v základe nedostane. Zdravotné problémy mal stopér Kleščík, keďže zápas so Slovanom nedohral, ale verme, že bude k dispozícií. Trenčín má momentálne základnú zostavu vyprofilovanú, čo je jeho výhoda, keďže hráči sú zohratí a skutočne im to ide.
 
Astra Giurgiu si svoj víkendový zápas odložila, ale to urobil aj Göteborg a vieme ako pred týždňom v Dubnici dopadol. Z kádra súpera si treba dať pozor na číslo 10, pretože Budescu zatiaľ napĺňa predpoklady, ktoré by mal hráč s týmto číslom mať. Nielenže tvorí hru, ale je aj gólový. Potom sa treba zamerať aj na legionárov, ktorých má Astra dostatok. Trochu pomohli aj úrady, keďže nigérijskému útočníkovi Fataiovi nedali víza. No stále má súper dosť kvalitných hráčov.
 
Zaujímavosťou tohto dvojzápasu bude to, že sa zopakuje situácia z predchádzajúcej trenčianskej konfrontácie, keď ani jeden klub nemal domáce prostredie. Odveta sa totiž bude hrať v Bukurešti na národnom štadióne. Inak, Astra 78 rokov sídlila v Ploješti, ale majiteľ sa ju rozhodol minulý rok presťahovať do Giurgiu.
 
Zápas budú vysielať TV Digi sport a Slovak Sport. Ak ich nemáte, tak funkčný link nájdete na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/
 
Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Da Silva, Mazáň – Baéz – Mondek, Štefánik, William, Holúbek – Adi
Giurgiu: Lung Jr. – Matel, Ben Youssef, Muresan, Júnior Morais – Seto, Yahaya – Enache, Budescu, William Amorim – Bukari
 
Ako tipovať
Tento zápas otvorí celý štvrtkový program Európskej ligy, pričom môžeme povedať, že výsledok je otvorený. Preto sa ako logický javí dvojtip. A keďže veríme Trenčanom a aj im držíme palce, tak jedine tip 1X, je z tohto pohľadu priechodný. Kurz naň v našej Tipovacej lige je 1,43.
 
V diskusií sa vyjadrite, aký je váš tip na výsledok.