Main Content

KOMENTÁR: Hanba Slovana a Senice, Považie drží zástavu

piatok, 26. júl 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Hanba Slovana a Senice, Považie drží zástavu
KOMENTÁR: Hanba Slovana a Senice, Považie drží zástavu | zdroj: foto TASR

Rok prešiel veľmi rýchlo, ale v našom futbale sa veľa nezmenilo, teda aspoň čo sa týka pohárových výsledkov, tento rok je to síce o trochu lepšie, ale stále to má ďaleko od ideálnu, aký by nášmu futbalu pomohol.

Komentár Filipa Chudého
 
Najprv oprášme pamäť. Aj pred rokom vypadol náš majster v 2.predkole Ligy majstrov, keď vtedy Žilina nestačila na izraelský Kirjat Šmona. Ďalšou zhodou je to, že Senica pred rokom tiež vypadla v 2.predkole Európskej ligy, no vtedy sa prehra s APOEL-om Nikózia dala akceptovať. Slovan aj pred rokom vypadol na prvom súperovi, no zmenou je to, že tentoraz máme v 3.predkole súťaže číslo dva, dvoch zástupcov. Minulý rok to bola iba Trnava, ktorá vtedy využila priaznivý žreb, no pri prvej vážnej prekážke dostala hneď po nose.
 
Teraz je to na prvý pohľad lepšie, ale stále sa niet čím chváliť. Slovan podal po štyroch rokoch opäť katastrofálny pohárový výkon, ale ten v Razgrade sa zapíše do dejín snáď aj ako ten úplne najhorší z jeho pohľadu na európskej scéne. K majstrovi sa pridal aj vicemajster, keď ani Senica nevyužila dobrú pohárovú pozíciu pred odvetou. A aj v tomto prípade treba povedať, že sa jedná o hanbu, pretože čiernohorský súper z Podgorice nemá žiadne väčšie renomé, bola to jeho premiérová účasť na takomto fóre, no Senica cez neho neprešla. Záhoráci si to mohli rozdať so Sevillou, ale teraz to môžu rozdávať maximálne iba so svojím svedomím, pretože takto slabo na európskej scéne hrať nemôžu.
 
Blízko blamáže bola aj Žilina, pretože vypadnutie so slovinskou Olimpija Ľubľana by blamážou bolo. Žilinčania ušli hrobárovi z lopaty, ale musia sa zlepšiť, inak im bude výhoda nasadenia v ďalších predkolách nanič a súperi už budú stále o trochu lepší a možno už stretnú aj dobrého.
 
Úplne najlepšie zo všetkých našich zástupcov si zatiaľ počína Trenčín, pretože jeho hra má hlavu aj pätu, a aj keď sú v nej chyby, tak ich dokázal vykompenzovať svojou futbalovosťou. Tu je vidieť, že tento klub má asi ako jediný na Slovensku víziu, ktorú aj napĺňa. Je to zásluha holandského majiteľa, ktorý síce začal zábavne, keď rozprával o Lige majstrov do dvoch rokov a bol z toho zostup, no teraz sa už nikto nesmeje, naopak Trenčín by chcelo veľa našich klubov napodobniť.
 
A Trenčania nie sú bez šance ani v ďalšom kole, pretože rumunská Astra Giurgiu je rozhodne priechodná. To sa týka aj žilinského súpera, pretože chorvátska HNK Rijeka tiež nie je strašiakom, no Žilina už musí hrať bez výkyvov oba zápasy. Verme našim posledným tohtosezónnym zástupcov, že nepovedia posledné slovo v 3.predkole, ale postúpia, a tým dostanú šancu pobiť sa o veľký európsky úspech, pretože tým je v dnešnej dobe iba skupinová fáza. Nech aspoň jeden preskočí ešte dve prekážky, pretože náš futbal to potrebuje.
 
V diskusií sa vyjadrite, či veríte v postup aspoň jedného nášho klubu do skupinovej fázy.