Main Content

Preview 2.predkola EL: AS Trenčín – IFK Göteborg

štvrtok, 25. júl 2013 10:20 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola EL: AS Trenčín – IFK Göteborg
Preview 2.predkola EL: AS Trenčín – IFK Göteborg | zdroj: foto TASR, video youtube.com

Pred týždňom si Trenčania vypracovali celkom dobrú východiskovú pozíciu, ale bezgólová remíza je zradná. Švédsky IFK Göteborg bude určite hroziť aj v odvete, ale veríme, že Trenčín bude úspešnejší.

AS Trenčín – IFK Göteborg

Štvrtok 25.7.2013 o 17:00, rozhoduje Artur Soares (Portugalsko)Hrá sa v Dubnici nad Váhom.
 
Trenčania sú prvýkrát vo svojej histórií súčasťou takejto prestížnej súťaže, preto by si ju chceli vychutnať čo najdlhšie. Ale na to budú musieť vyhrať, minimálne po pokutových kopoch, pretože aj remíza bude hrať so švédskym zástupcom. Tu sa ukazuje nevýhoda toho, že Trenčín u súpera neskóroval, ale treba podotknúť, že od 10.minúty hral bez vylúčeného Mazáňa. Najlepším hráčom zápasu bol trenčiansky kapitán, Miloš Volešák, ktorý vychytal bezgólovú remízu.
 
 

V 2.kole Corgoň ligy podal tiež dobrý výkon, ale jeho spoluhráči sa už k nemu nepridali. Teraz mali presilovku Trenčania, a to už od 2.minúty, lenže tá netrvala ani polčas. Na tomto mieste sa nebudeme vyjadrovať k rozhodnutiam rozhodcu Chmuru, len dodáme, že keby bol taký aj na domácich, tak Trnava by iba ťažko vyhrala. Ale sympatické bolo, že Trenčín hľadal chybu hlavne v sebe, pretože hra z jeho pohľadu naozaj nebola dobrá, čo bol znak aj prvého polčasu proti Nitre.
 
Preto ak chce Trenčín postúpiť, musí hrať dobre celý zápas. Na ľavú stranu obrany sa opäť posunie Holúbek, no to ešte môže zmeniť prípadná absencia Štefánika, keďže potom by skôr Holúbek išiel do stredu poľa. Veľa bude záležať na Fanendovi Adim, ktorý má zatiaľ vynikajúcu fazónu, pričom práve on môže byť rozhodujúcim faktorom.
 
Na druhej strane to isté čakajú hostia od Tobiasa Hyséna, ktorý už má niečo za sebou a je aj členom švédskej reprezentácie. IFK Göteborg je na začiatku druhej polovice švédskej ligy stále na 4.miesto tabuľky, no cez víkend si zápas odložil, čo asi najlepšie vypovedá o tom, akú dôležitosť prikladá Európskej lige.
 
Vstupenky si môžete kúpiť v cene za 10, 8 alebo 6 eur. Zápas bude vysielať TV Slovak Sport. Ak ju nemáte, tak si môžete za 1,2 eura zaplatiť jej internetový prenos, alebo dúfajte vo funkčný link, ktorý by ste mohli nájsť na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/
 
 

Predpokladané zostavy

 

Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Da Silva, Holúbek – Baéz – Mondek, Štefánik, William, van Kessel – Adi
Göteborg: Alvbage  –Salomonsson, Dyrestam, Jónsson, A. Johansson – Larsson, Haglund, J. Johansson, Farnerud – Söder, Hysén
 
Ako tipovať

Iba ťažko si predstaviť, že aj v druhom zápase nepadne gól. Preto si treba uvedomiť, že remíza hrá s Göteborgom. Trenčín musí hrať na víťazstvo a bude hrať aj ofenzívne, lebo inak to ani nevie. Preto odporúčame tip na viac ako dva góly v zápase. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 2,03.
 
V diskusií sa vyjadrite, aký je váš tip na výsledok.