Main Content

Hokej: Sýkora si pochvaľuje partiu v Plzni, angažmán považuje za krok dopredu

utorok, 16. júl 2013 14:05 | Autor: TASR

Plzeň 16. júla (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Ján Sýkora sa teší na pôsobenie v najvyššej českej súťaži. V minulej sezóne s 21 gólmi najlepší strelec Banskej Bystrice sa už v máji dohodol na dvojročnej zmluve s úradujúcim majstrom HC Škoda Plzeň. "Česká extraliga je pre mňa posun dopredu," uviedol 22-ročný útočník v rozhovore pre portál iDnes.cz.

Sýkora má za sebou najkrušnejšiu časť letnej prípravy v Plzni. Podľa technického krídelníka je najväčší rozdiel v príprave na Česku a Slovensku v tréningoch na bicykloch. "U nás sa v lete na bicykli sadne raz či dvakrát za mesiac, viac sa behá a skáče. Tu v Plzni to bolo o niečom inom. Ale makal som, čo to šlo, len na pár dní ma zabrzdilo zranenie," povedal Sýkora, ktorý si teraz bude môcť užiť chvíle voľna. Na ľade sa hráči Škody prvýkrát objavia 22. júla.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie sa preslávil fintami s hokejkou a pukom. Lakrosovým gólom a la Mikael Granlund nachytal aj českého brankára Jakuba Kovářa v prípravnom stretnutí pred tohtoročným svetovým šampionátom. "Tieto technické kúsky som skúšal odmalička. Veľa mi pomáhal otec. Ako chlapec som doma puk vozil po stenách, hral som sa s ním pod nohami od stoličiek. Dúfam, že sa mi niečo také podarí aj počas pôsobenia v Plzni," vyslovil sa večne usmiaty mladík, ktorý na poslednú chvíľu vypadol z nominácie na májové MS v Štokholme a Helsinkách: "Mrzelo ma to. Ale mám len 22 rokov a za rok bude ďalší šampionát. Verím, že si na ňom v slovenskom drese čoskoro zahrám."

Sýkora považuje českú extraligu za jednu z najlepších európskych súťaží, preto nad ponukou Plzne dlho neváhal. "Česká extraliga je dobrý posun. Ponuku som preberal i s Tomášom Slovákom, ktorý tu vlani pôsobil a tento angažmán mi odporučoval. Klub funguje, káder je silný. Páči sa mi tu, Plzeň je pekné mesto, chalani sú v pohode a partia výborná."