Main Content

Futbal-CL: Defenzívu Spartaka Trnava vystuží Martin Tóth a Slovinec Maruško

pondelok, 15. júl 2013 18:05 | Autor: TASR

Trnava 15. júla (TASR) - Slovenský futbalový klub FC Spartak Trnava sa v pondelok posilnil o dvoch defenzívnych hráčov. Do corgoňligového klubu prichádza stopér Martin Tóth a slovinský defenzívny záložník Matic Maruško.

Dvadsaťšesťročný Tóth prišiel do "slovenského Ríma" ako voľný hráč, s klubom sa dohodol na dvojročnej zmluve. Naposledy pôsobil v tíme účastníka českej Gambrinus ligy FC Slovan Liberec, v ktorého drese odohral v minulej sezóne len štyri stretnutia. "Prichádzam do klubu, ktorý má na Slovensku svoje meno a prestíž. Teším sa aj na vynikajúcich fanúšikov. Som rád, že som sa vystrábil zo zlomeniny ihlice v členku, ktorá ma limitovala počas jari v Liberci. Cítim sa už úplne fit a som pripravený hrať. Ak bude možnosť, nemám problém naskočiť už v nedeľu proti Trenčínu," povedal pre spartak.sk bývalý kapitán FC Nitra.

Druhým novým hráčom sa stal slovinský reprezentant do 21 rokov Matic Maruško. V uplynulej sezóne pôsobil v slovinskom prvoligovom klube Mura 05, ktorý ale po sezóne zbankrotoval. Trnavčania mali o defenzívneho záložníka záujem už v zime, kluby sa však nedohodli na jeho prestupe. Teraz prichádza k "bílym andelom" ako voľný hráč. Dvadsaťdvaročný hráč podpísal so Spartakom Trnava ročný konrakt s následnou opciou. "Teší ma, že som podpísal zmluvu so Spartakom. Dúfam, že s klubom zabojujeme už v tejto sezóne o pohárovú Európu. O slovenskom futbale viem od môjho priateľa Dare Vršiča, ktorý hral za Žilinu. O krajine hovoril len v dobrom a chválil fanúšikov Spartaka, ktorí sú najlepší na Slovensku," povedal Maruško pre oficiálnu stránku slovenského corgoňligistu.

Spartak nevstúpil do nového ročníka futbalovej Corgoň ligy úspešne, keď prehral v sobotu na pôde FK Senica 1:2. Obaja defenzívni hráči by mohli byť trénerovi Jurajovi Jarábekovi k dispozícii už v najbližšom kole, v ktorom Spartak Trnava privíta v nedeľu AS Trenčín.