Main Content

Analýzy 4. kola nemeckej 1. Bundesligy: Všetky víkendové zápasy

sobota, 18. september 2010 13:13 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 4. kola nemeckej 1. Bundesligy: Všetky víkendové zápasy
Analýzy 4. kola nemeckej 1. Bundesligy: Všetky víkendové zápasy | zdroj: SITA

Mnoho nemeckých klubov hrá v skupinovej fáze Ligy majstrov či Európskej ligy UEFA. Po odohratí pohárových súbojov v priebehu týždňa mali až doposiaľ tieto kluby problémy v domácej lige. Budú ich ťažkosti pokračovať?


Sobota



Bayern Mníchov vs Kolín, 15:30 

Hráči Bayernu nehrali veľmi presvedčivo proti Werderu (0:0), zrejme už boli mysľou v blížiacej sa Lige majstrov. V domácej premiére proti AS Rím mužstvo vyhralo 2:0, napriek absencii Robbena a Riberyho. Thomas Muller dal krásny gól, skóroval aj Klose. V domácej lige však Bayern zatiaľ nazbieral iba štyri body. Proti Kolínu si však Mníchovčania nič iné ako výhru nepripúšťajú. Bude zaujímavé sledovať ako domáci fanúšikovia privítajú niekdajšieho hráča Bayernu, Lukasa Podolskeho.

Bavorský veľkoklub nedávne podal trestné oznámenie na dvoch zamestnancov UEFY, Petra Limachera a Robina Boksica. Dôvodom je ich tvrdenie, že Bayern pred dvoma rokmi v semifinále Pohára UEFA zámerne prehral so Zenitom Petrohrad. Mal za to údajne od ruskej mafii zinkasovať milión amerických dolárov.     

Mníchovčania v súčasnosti diskutujú aj s holandskou futbalovou asociáciou, z dôvodu pochybenia holandských lekárov pri zranení Robbena požaduje klub od KNVB finančnú kompenzáciu.  
Vráťme sa však späť k zápasu. Kolín v 3. kole dokázal prvýkrát bodovať, na domácom trávniku porazil St. Pauli 1:0. Tento triumf bol pre mužstvo veľmi dôležitý, nakoľko sa očakáva, že oba tieto tímy budú hrať o záchranu. Hostia sa budú snažiť udržať Bayern na dištanc, nemyslíme si však, že sa im to podarí. Kurzy na výhru domácich sa nám môžu zdať nízke (okolo 1.25), sú však vyššie ako sme mali možnosť vidieť v minulých sezónach pri stretnutí týchto dvoch súperov (okolo 1.16).  

  • Výhra domácich – 1.25 v Bwin
  • Oba tímy skórujú – 1.80 v bet365  


Werder Brémy vs Mainz, 15:30 

Domácim sa v predošlom súboji podarilo vydolovať bod na ihrisku Bayernu. O pár dní neskôr Werder remizoval aj v úvodnom stretnutí Ligy majstrov proti Tottenhamu, s ktorým už prehrával 0:2. Mužstvo si uvedomuje, že ak chce postúpiť zo skupiny, potrebuje bodovať hlavne v domácom prostredí.
Mainz mal skvelý štart v lige, v prvých troch kolách nestratil ani bod. Klub je s deviatimi bodmi spolu s Hoffenheimom na čele Bundesligy, bodovo dostatočne vzdialený od tímov na zostupových priečkach. Mužstvo bude chcieť skončiť čo najvyššie, po sezóne by sa mohlo ocitnúť v prvej osmičke. Hráči však nemôžu mať príliš veľké oči, veď Mainz hral ešte len pred dvoma rokmi v druhej Bundeslige.
Zápasy medzi Werderom a súpermi horšej kvality ako tento tím sú zvyčajne gólovo potentné, čo pre nás tipujúcich otvára mnoho možností.  

  • Oba tímy skórujú – 1,50 v bet365/Bwin
  • Padne viac ako 3.5 gólov - 2.15 v Sportingbet 

 

Stuttgart vs Gladbach, 15:30  

Stuttgart je zatiaľ jedným z nepríjemných prekvapení nemeckej Bundesligy. S tromi prehrami a rozdielom v skóre -5 sú na samom dne tabuľky. Pre šampióna spred troch rokov je to historicky najhorší vstup do nového ročníka, a to zatiaľ klub nehral ani s jedným z favoritov. V minulom kole Stuttgart prehral aj vo Freiburgu, hoci sa rýchlo ujal vedenia. Mužstvo má svoju kvalitu, chýba mu však tímový duch, defenzíva VfB je slabá, v útoku majú hráči problém so strieľaním gólov. Stuttgart sa v najbližších týždňoch stretne len so slabšími súpermi, čo by mal konečne využiť na odlepenie sa z dna ligy.

Futbalisti Gladbachu spadli po senzačnom triumfe v Leverkusene späť na zem, doma prehrali s Frankfurtom 0:4. Tím inkasoval po dva góly v oboch polčasoch, zdalo sa, že hráči sú ešte vždy mysľou na štadióne v Leverkusene. Tento týždeň čaká mužstvo ťažký duel so súperom, ktorý je zvyčajne doma silný.
Stuttgart hral len dva dni pred zápasom s Gladbachom stretnutie v Európskej lige UEFA, napriek tomu si myslíme, že domáci v tomto súboji zabodujú. Na isté víťazstvo VfB sa však zrejme žiadne veľké peniaze vsádzať nebudú.  

  • Výhra domácich – 1.80 v bet365
  • Iba jeden tím skóruje – 2.40 v Sportingbet 

Wolfsburg vs Hannover, 15:30

Majster z roku 2009 je ďalším nepríjemným prekvapením Bundesligy. V úvodnom kole prehrali v mníchovskej Allianz Arene, rozhodujúci gól inkasovali v nadstavenom čase. Nasledovala ďalšia prehra, s Mainzom, hoci nad ním vlci viedli už 3:0. Proti Dortmundu sa silná ofenzíva Wolfsburgu gólovo nepresadila, mužstvo urobilo v obrane niekoľko chýb, čoho výsledkom bola prehra 0:2.

Tento týždeň zrejme nadišiel pre domácich čas na prvú výhru v sezóne. Je však potrebné priznať, že ich čaká zatiaľ neporazený súper, ktorý porazil Schalke na ich štadióne a takmer doma vyhral aj nad Leverkusenom – 2:2 (Hannover však hral od 36. minúty bez vylúčeného Pogatetza). Hostia sa budú chcieť určite čo najdlhšie držať v hornej polovici tabuľky.

Zrejme by nebolo múdre ignorovať súčasnú dobrú formu Hannoveru, Wolfsburg má navyše problémy v obrane. Domáci sú však v situácii keď už jednoducho musia vyhrať, očakávame, že skórujú viac ako jedenkrát. Kurzy na viac ako 2.5 gólov v zápase sú tak trochu smiešne, takže radšej odporúčame vsadiť na výhru domácich s ázijským handicapom, hoci je to dosť riskantné.  

  • Výhra domácich – 1.5 hdc, 2.38 v bet365
  • Džeko dá svoj prvý gól v sezóne – 3.50 v Bwin

 Kaiserslautern vs Hoffenheim, 15:30 

Po úvodných dvoch triumfoch Kaiserslautern prehral v 3. kole s Mainzom, napriek tomu, že až do 71. minúty hostia viedli. Dva góly inkasovalo mužstvo v priebehu troch minút, prišlo tak o cenné víťazstvo zo súperovho trávnika. Hoffenheim zatiaľ v lige dominuje. Vyhral vo všetkých troch dueloch, bez problémov porazil aj Werder a Schalke. Hostia inkasovali zatiaľ iba jeden gól, v súboji s Brémami (4:1). Kaiserslautern odohral doma až doposiaľ iba jedno stretnutie, nad Bayernom vyhral 2:0. Naopak, Hoffenheim hral vonku iba raz, v St. Pauli zvíťazil vďaka gólu z 87. minúty. Veríme tomu, že 1. FC má na triumf proti doterajšiemu lídrovi Bundesligy. Hostia by nemali byť považovaní sa favoritov tohto súboja. Ale určite si nemôžeme byť istí výhrou Kaiserslauternu, nakoľko oba tímy dokázali v úvode sezóny dosiahnuť zopár dobrých výsledkov.  Zrejme sa bude hrať defenzívny futbal.  

  • Padne menej ako 2.5 gólov – 1.95 v Bwin 

Nedeľa


St. Pauli vs Hamburg, 15.30 

Nováčik ligy vstúpil do nového ročníka Bundesligy víťazne, nasledovali však dve prehry s výsledkom 0:1, doma proti Hoffenheimu a takisto v Kolíne. Tento týždeň privítajú na svojom štadióne Hamburg. Hostia sú jediní z tradične favorizovaných tímov nemeckej ligy, ktorí zatiaľ neokúsili trpkosť prehry. Hamburg však stále vykazuje znaky nevyspytateľného tímu. Minulý týždeň sme vás upozorňovali na ich zápas proti Norimbergu, že sa to môže skončiť akokoľvek. HSV doma viedol 1:0, osem minút pred koncom však inkasoval gól, ktorý znamenal nečakanú stratu dvoch bodov. Proti slabším súperom Hamburg stále nepodáva presvedčivé výkony. Veríme však, že zápas proti St. Pauli bude pre hostí vhodnou príležitosťou na to, aby dokázali, že patria skutočne k top tímom ligy, ktoré si dokážu poradiť s papierovo slabšími súpermi. Na ich triumf nad nováčikom však zatiaľ ešte nevsádzajme.  

  • Netipovať  

Schalke vs Dortmund, 17.30 

Obe mužstvá hrali v tomto týždni v európskych pohároch. Schalke podľahlo Lyonu na jeho trávniku 0:1, od 38. minúty hrali bez vylúčeného Howedesa. Hráči Dortmundu budú zrejme ešte uťahanejší, vo štvrtok v noci odohrali zápas na Ukrajine, proti Karpaty Ľvov. Domáci sú pravdepodobne doterajším najväčším sklamaním ligy. Pred sezónou sa Schalke výrazne posilnilo, prišli hráči ako sú Raul či Huntelaar. Mužstvo však zatiaľ nepodáva očakávané výkony. Pri minulej prehre s Hoffenheimom (0:1) si Schalke nedokázalo vypracovať ani jednu gólovú šancu, domáci boli oveľa nebezpečnejší, nielen v protiútokoch, ale aj pri postupných organizovaných atakoch, ktoré robili obrane hostí značné starosti. Pozitívom v zostave tímu z Gelsenkirchenu je brankár Neuer, ktorý pokračuje v dobrých výkonoch z MS v JAR.
Dokážu sa domáci vzchopiť a prvýkrát vyhrať alebo ich Dortmund potopí na samé dno tabuľky?  
Ak by hostia tento týždeň necestovali na východ Európy, tak by sme radili staviť na Borussiu, domáci to však mali v Lyone tiež ťažké.  

  • Netipovať  

 Leverkusen vs Norimberg, 17:30 

Bayer sa snažil odčiniť svoju ponižujúcu domácu prehru s Gladbachom (3:6), proti Hannoveru to však vôbec nemal ľahké (2:2). Ak by domáci nehrali v oslabení, tak by hostia možno aj prehrali. Norimberg si v 3. kole vybojoval cennú remízu na ihrisku Hamburgu, stále však majú pred sebou veľmi ťažký program. Z každého duelu proti favoritovi sa pokúsia získať čo najviac, aby nezaostávali s mužstvami hrajúcimi o záchranu. Po poslednom odohranom kole sú na 15. pozícii, pod nimi sú prekvapujúco Wolfsburg, Schalke a Stuttgart. Tieto kluby však zrejme nebudú dlho na chvoste tabuľky, Norimberg je na tom teda zatiaľ najhoršie, čo sa týka slabších mužstiev. Leverkusen hral tento týždeň v Európskej lige UEFA doma, predsa len sa však hralo vo štvrtok v noci, domáci môžu byť menej sústredení a nabudení na ich ligový súboj. Ako príklad uvedieme ich prehru s Gladbachom. Je však veľmi nepravdepodobné, aby sa čosi podobné zopakovalo.   

  • Výhra domácich – 1.44 v bet365 

 
 

Zoznam víkendových analýz Sport7.sk
Corgoň liga
Premier League
Primera Division
1. Bundesliga
Séria A