Main Content

Analýzy Ligy majstrov: V stredu tipujeme Žilinu s Chelsea a Arsenal s Bragou

streda, 15. september 2010 12:48 | Autor: Sport7 sk

Analýzy Ligy majstrov: V stredu tipujeme Žilinu s Chelsea a Arsenal s Bragou
Analýzy Ligy majstrov: V stredu tipujeme Žilinu s Chelsea a Arsenal s Bragou

Chelsea cestuje na nepreskúmanú pôdu slovenského majstra. MŠK Žilina, ktorá je tímom s najnižším koeficientom v Lige Majstrov odohrá úvodný zápas skupiny F proti anglickému majstrovi na štadióne Pod Dubňom s kapacitou 11181 miest.

 

Hostia zo západného Londýna môžu očakávať pravú pohárovú atmosféru. Žilina vyhrala v minulej sezóne Corgoň Ligu a do Ligy Majstrov sa dostala cez tri kvalifikačné predkolá po prvýkrát v histórii. V pamäti ostal najmä dvojzápas proti českému majstrovi Sparte Praha, cez ktorú Žilina spravodlivo postúpila. Žilina momentálne okupuje čelo corgoňligovej tabuľky, keď z 8 zápasov získala 16 bodov. V sobotu sa na štadióne Pod Dubňom predstavil Tatran Prešov, s ktorým si domáci poradili 2:1.

Kapitán a člen širšieho reprezentačného kádra Slovenska Róbert Jež je žilinským hlavným ťahúňom, ale nemenej dôležitým je 21-ročný gambijský útočník Momodou Ceesay, ktorý prišiel  z belgického KVC Westerlo. Hlavne jeho gólové zápisy proti Litexu Loveč či Sparte Prahe z neho urobili nového hrdinu a jeden z útočných tromfov Pavla Hapala.

Ten neskrýval po žrebe radosť z možnosti zmerať si sily s majstrom Premier League. ,,Je to obrovská výzva a skutočne sa na to teším. Na druhej strane nepredáme kožu lacno. Chceme našim fanúšikom ukázať kvalitný futbal a pokiaľ to bude možné získať nejaký ten bod zo stretnutia s Chelsea. Našich súperov rešpektujeme. Je to veľký klub a zrejme kvalitnejší než my, no futbal hrá 11 hráčov proti 11 hráčom a my chceme mať po zápase vztýčené hlavy,“ povedal pre stránky UEFA.

Hoci bude John Terry k dispozícii napriek zraneniu rebra, ktoré si privodil v zápase proti West Hamu, Frank Lampard (operácia brušného svalstva), Ashley Cole (odpočíva) a Didier Drogba (suspendácia) sú mimo hry. 

Tréner Chelsea Carlo Ancelotti na utorňajšej tlačovke s jednodenním predstihom oznámil základnú zostavu proti Žiline: Čech - Ivanovič, Terry, Alex, Žirkov - Essien, Benayoun, Mikel - Sturridge, Malouda, Anelka.
 
Chelsea má neslávny zvyk strpčovať si v skupinách Ligy Majstrov život a my veríme, že aj tento rok sa  budú zverenci Carla Ancelottiho rozbiehať pomalšie.

  • tipujte prekvapujúcu remízu Žiliny s Chelsea


 



Londýnsky Arsenal bude určite v zápase proti portugalskému Sportingu Braga v skupine H ostražitý, aby sa prekvapujúco nestal ich tretím vysokocenením skalpom v tejto sezóne.

Braga si zabezpečila miesto v skupinovej fáze po prvýkrát v histórii, keď postupne prešla cez Celtic Glasgow a Sevillu. Braga ma potenciál byť čiernym koňom nielen skupiny H ale aj vyraďovacích bojov.
Doma jednoznačne zdolala Celtic 3:0 a v odvete na štadióne Parkhead podľahla domácim 1:2. V play-off potom zdolala doma FC Sevillu 1:0 a senzačne aj vonku v pomere 4:3.

Braga skončila v minulej sezóne portugalskej ligy druhá a ukázala tak, že je schopná konkurovať veľkým mužstvám ako Benfica Lisabon, Sporting Lisabon a Fc Porto.

Gunners to v skupine so Shakhtarom Donets a Partizanom Belehrad nebude mať aj napriek pozitívnym papierovým predpokladom ľahké.

,,Prípadne víťazstvo je pre nás podstatné, keďže si myslím, že skupina je oveľa náročnejšia ako si mnoho ľudí myslí. Braga skončila v minulom roku pred Portom. Hrali sme proti Portu a vieme, že je to dobré mužstvo. Taktiež porazili Sevillu vo vyraďovacom kole. Navyše Šachtar Donetsk je jedno z najlepších mužstiev v Európe a aj preto si myslím, že je dôležité začať v stredu víťazne,“ povedal Arsene Wenger.

Pri neúčasti útočníkov Nicklasa Bendtnera, Thea Walcotta a Robina van Persieho môžu byť práve góly pre Arsenal problémom a to aj napriek pomerne vysokému víťazstvu 4:1 proti Boltonu cez víkend. Braga nebude v tomto smere tak ,,štedrá“. Aj preto očakávame tesný zápas.

  • náš tip Arsenal - Braga polčas/konečný remíza/Arsenal