Main Content

NBA: San Antonio - Miami 114:104, Parker: "Bol som v strehu" (2)

pondelok, 17. jún 2013 11:05 | Autor: TASR

New York 17. júna (TASR) - Basketbalisti San Antonia Spurs sú už len jedno víťazstvo od triumfu v zámorskej NBA. V piatom zápase finále play off profiligy na domácej palubovke v noci na pondelok vyhrali nad obhajcom trofeje Miami Heat 114:104 a v stredu 19. júna budú mať prvú možnosť doviesť ročník 2012/2013 k slávnostnej korunovácii. Séria sa presúva do Miami, šiesty zápas sa začne o 02.00 h SELČ, rovnaký začiatok bude mať aj prípadný siedmy v piatok 21. júna.

Vo víťaznom tíme sa strelecky najviac darilo 26-bodovému Tony Parkerovi, o dva body menej zaznamenali Manu Ginobili a Danny Green. "Bol to náročný, ale výborný zápas. Snažil som sa neustále byť v strehu a vo forme. Nechcel som, aby to dopadlo tak, ako v predchádzajúcom zápase, keď mi došla ,šťava'. Snažil som sa podať čo najlepší výkon," uviedol Parker, ktorého doplnil Green: "Čísla sú síce pekné, ale omnoho dôležitejšie je dotiahnuť zápas do víťazného konca." Na strane Heat dominovali LeBron James a Dwyane Wade s 25 bodmi. "Čaká nás najdôležitejší zápas. Zatiaľ nemyslíme na prípadný siedmy duel. Musíme sa plne koncentrovať na šiesty," priznal po stretnutí James.

San Antonio vyťažilo z výborného nástupu do zápasu, keď prvú štvrtinu vyhralo o 13 bodov 32:19 a v ďalšom priebehu aj napriek snahe súpera, si vedenie postrážilo.

"V niektorých situáciách sa nám vôbec nedarilo dať kôš, dokonca ani z takých pozícii, s ktorými inak nemáme problémy," povedal po stretnutí tréner Heat Eric Spoelstra.

play off NBA, finále - 5. zápas:

San Antonio - Miami 114:104

/stav série: 3:2/

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy