Main Content

NBA: Obhajca z Miami vyrovnal finálovú sériu na 2:2 po triumfe nad Spurs 109:93

piatok, 14. jún 2013 07:05 | Autor: TASR

New York 14. júna (TASR) - Basketbalisti obhajcu titulu v zámorskej NBA Miami Heat vyhrali vo štvrtom zápase finále play off tohto ročníka na palubovke San Antonia Spurs 109:93 a vyrovnali stav série na 2:2 na stretnutia. Spoluhráčov k cennej výhre potiahol 33 bodmi LeBron James, ktorému nevyšiel podľa predstáv tretí zápas série, no v noci na piatok opäť exceloval.

Ku kvalitnému streleckému výkonu pridal aj 11 doskokov a Heat sú stále v hre o obhajobu titulu. Jamesovi dobre sekundovali aj ďalšie hviezdy Heat, Dwyane Wayne sa na úspechu podieľal 32 bodmi a Chris Bosh zaťažil konto súpera 20 bodmi, ku ktorým pridal 13 doskokov.

V drese domácich dal Tim Duncan 20 bodov, so zranením zadného stehenného svalu sa trápil Tony Parker (15 bodov).

Zápas číslo päť je na programe opäť v San Antoniu v noci na pondelok a následne sa tímy presunú do Miami na zápas číslo šesť.

Hostia v prvom polčase dominovali, ale v druhej štvrtine nechali texaský tím úspešnou šnúrou v jej závere vyrovnať na polčasových 49:49. Tretiu štvrtinu vyhralo Miami o 5 bodov a s prehľadom v záverečnej časti priviedlo zápas do úspešného konca.

play off NBA, finále - 4. zápas:

San Antonio - Miami 93:109

/stav série: 2:2/