Main Content

BASKETBAL: Česko-slovenská liga zatiaľ nebude

piatok, 10. september 2010 19:30 | Autor: TASR

Avizované stretnutie predstaviteľov českého a slovenského mužského basketbalu, ktoré sa podľa zdrojov spoza rieky Morava malo uskutočniť vo štvrtok v Prahe, sa nekonalo.

Členovia výkonného výboru Českej basketbalovej federácie Jiří Zídek a Zdeněk Bříza a prezident Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Rudolf Petrovský údajne mali na ňom rokovať o vytvorení spoločnej súťaže mužov.

"Ja o ničom neviem. Ani som netušil, že Česi o tom hovoria takto verejne, ako o hotovej veci. Nikto ma nekontaktoval ohľadom tejto záležitosti. Dokonca ani nepoznám pána Břízu, neviem, o koho ide. Som síce v zahraničí, ale nenachádzam sa v Česku," uviedol pre agentúru SITA Rudolf Petrovský a doplnil: "Pravdou je, že myšlienka vytvorenia spoločnej česko-slovenskej súťaže existuje už dlhšie a možno o nej budeme rokovať niekedy v budúcnosti. Rozhodne to však nie je záležitosť najbližších dní či týždňov."

Podľa informácií českého portálu iDnes.cz mali mať o česko-slovenskú basketbalovú ligu mužov záujem aj obe verejnoprávne televízie a záujem bol aj z marketingového hľadiska.

SITA
© WEBNOVINY