Main Content

Radamel Falcao podpísal s Monakom 5-ročnú zmluvu!

piatok, 31. máj 2013 21:05 | Autor: TASR

Radamel Falcao podpísal s Monakom 5-ročnú zmluvu!
Radamel Falcao podpísal s Monakom 5-ročnú zmluvu! | zdroj: TASR

Monaco 31. mája (TASR) - Kolumbijský futbalový kanonier Radamel Falcao definitívne odchádza z Atletica Madrid do francúzskeho tímu AS Monaco.

Staronový účastník Ligue 1 v piatok na svojej oficiálnej webstránke informoval, že sa dohodol s vedením španielskeho klubu na prestupe hviezdneho útočníka.

Falcao podpísal s AS päťročný kontrakt. "Sme veľmi šťastní, že sa Radamel Falcao rozhodol spojiť svoju budúcnosť s Monacom. Je pre nás česť, že náš káder posilní jeden z najlepších hráčov na svete," vyhlásil ruský miliardár a prezident AS Dmitrij Rybolovlev.

Klub nezverejnil prestupovú čiastku, podľa médií by sa mala pohybovať od 50 do 60 miliónov eur. Falcao, ktorý už absolvoval v novom klube aj zdravotnú prehliadku, by mal ročne zarobiť údajne štrnásť miliónov eur.

Kanonier s prezývkou "Tiger" na svojom twitterovom účte napísal, že sa už nevie dočkať pôsobenia v tíme bývalého šampióna francúzskej ligy. "Teším sa na novú výzvu. Počítam s vašou podporou," uviedol 27-ročný útočník.

Monaco v uplynulej sezóne triumfovalo v II. francúzskej lige. Vedenie "monackých kniežat" okamžite rozhodilo siete a získalo z FC Porto za 70 miliónov eur portugalského stredopoliara Joao Moutinha a kolumbijského legionára Jamesa Rodrigueza. Skúsený portugalský obranca Ricardo Carvalho prišiel zadarmo z Realu Madrid.

Falcao zaznamenal v posledných dvoch sezónach v drese madridského Atletica 52 ligových gólov. Nedávno pomohol klubu k triumfu v španielskom Kráľovskom pohári po výhre 2:1 nad Realom Madrid. V sezóne 2011/2012 bol najlepším strelcom Európskej ligy.

Monaco vyhralo sedemkrát francúzsky primát, naposledy v roku 2000. Vo Francúzskom pohári triumfovali päťkrát. Pod vedením trénera Didiera Deschampsa postúpili v roku 2004 do finále Ligy majstrov.