Main Content

Basketbal: Oravcová reaguje na trénera Vojtka: "Mrzí ma jeho vyjadrenie"

piatok, 24. máj 2013 12:05 | Autor: TASR

Bratislava 24. mája (TASR) - Slovenskú basketbalistku Andreu Oravcovú mrzia vyjadrenia trénera reprezentácie, ktoré mal vo štvrtok na margo ďalšej prípravy tímu na ME. Ivan Vojtko pre TASR okrem iného povedal, že vidí u nej nezáujem reprezentovať.

Tréner do prípravy na šampionát definitívne nemôže počítať s krídelníčkami Marie Erin Lawlessovou a Andreou Oravcovou. V tejto súvislosti zdôraznil: "Nebolo možné nijakým spôsobom zariadiť, aby sa tieto dve hráčky zúčastnili na príprave. Oravcovej som umožnil vynechať začiatok prípravy pre školské povinnosti, ale včera mi oznámila, že vynechá aj začiatok ďalšieho týždňa a to je neúnosné. Ja v tom vidím absolútny nezáujem reprezentovať, uprednostnila však školu, takže nedá sa nič robiť."

Oravcová v piatok požiadala o vyjadrenie svojho stanoviska, ktoré TASR uverejňuje v plnom znení:

"Mrzí ma vyjadrenie reprezentačného trénera o mojom 'absolútnom nezáujme reprezentovať'. Od začiatku vzájomnej komunikácie som mu hovorila, že vzhľadom na všetky zdravotné problémy, ktorými som prešla v poslednom období, je pre mňa prioritou štúdium. Avšak neraz som zdôraznila, že môj záujem reprezentovať je veľký. Prispôsobila som si skúšky tak, aby som sa mohla zúčastniť hneď prvého sústredenia a byť s tímom čo najviac. Žiaľ, nenašli sme spoločnú reč ohľadne zladenia ďalších študijných a tréningových povinnosti. Napriek všetkému môj záujem reprezentovať Slovensko v budúcnosti naďalej trvá."