Main Content

Basketbal: Príprava na ME pokračuje definitívne bez Oravcovej a Lawlessovej

štvrtok, 23. máj 2013 19:05 | Autor: TASR

Bratislava 23. mája (TASR) - Slovenská basketbalová reprezentácia žien bude od nedele pokračovať v Ružomberku v príprave na júnové ME (15.-30. júna) so 14 hráčkami. Tréner Ivan Vojtko definitívne nemôže počítať s krídelníčkami Marie Erin Lawlessovou a Andreou Oravcovou.

"Nebolo možné nijakým spôsobom zariadiť, aby sa tieto dve hráčky zúčastnili na príprave. Oravcovej som umožnil vynechať začiatok prípravy pre školské povinnosti, ale včera mi oznámila, že vynechá aj začiatok ďalšieho týždňa a to je neúnosné. Ja v tom vidím absolútny nezáujem reprezentovať, uprednostnila však školu, takže nedá sa nič robiť," uviedol pre TASR Vojtko a zároveň špecifikoval aj komplikácie okolo Lawlessovej: "V jej prípade sa už dva mesiace ťahajú spory ohľadom zakúpenia leteniek, čo považujem za smiešne. Hráčku som nominoval už pred pár mesiacmi, ale dodnes nepriletela na Slovensko. Vyzerá to tak, že letenky ani k dnešnému dňu nie sú kúpené, čiže neverím, že by stihla prísť v nedeľu do prípravy. Jednoducho som musel zakročiť, obe hráčky som vyradil, inak by sa problémy ťahali možno aj týždeň-dva a to by veľmi narúšalo pokoj v tíme."

Slovenské basketbalistky by mali na Liptove v rozmedzí od 28. mája do 1. júna odohrať tri medzištátne zápasy s Japonskom, otáznik visí nad stretnutím s maďarskými reprezentantkami do 20 rokov. "Verím tomu, že tie tri zápasy s Japonskom sa uskutočnia, ale trošku v tom vládne chaos. V prvom rade potrebujem s tímom trénovať, podľa mňa by bolo najlepšie odohrať prvý zápas v stredu večer alebo vo štvrtok. A obávam sa, že zápas s mladými maďarskými reprezentantkami nám iba naruší tréningový týždeň," pokračoval Vojtko a dodal, že v tíme vládne príjemná atmosfére: "V mužstve je inak veľmi dobrá atmosféra, na tréningoch sa nám pracovalo tiež dobre a to je najväčšie plus tohto tímu."

Predbežný plán medzištátnych prípravných zápasov:

28.5. (18.00 h) Slovensko - Japonsko

29.5. (18.00 h) Slovensko - Japonsko

30.5. (18.00 h) Japonsko - Maďarsko "20"

31.5. (12.30) Slovensko - Maďarsko "20"

1.6. (12.30) Japonsko - Slovensko

Nominácia SR:

Rozohrávačky: Timea Sujová, Gabriela Kubatová, Zuzana Brezániová

Krídelníčky: Lucia Kupčíková, Katarína Tetemondová, Barbora Fabianová, Dominika Baburová, Katarína Pindrochová

Pivotky: Anna Jurčenková, Eva Kmeťová, Romana Vyňuchalová, Klaudia Lukačovičová, Regina Palušná, Lucia Krč-Turbová