Main Content

Basketbal: V Piešťanoch 14 hráčok na štarte ME-prípravy, tri prídu neskôr

pondelok, 13. máj 2013 19:05 | Autor: TASR

Piešťany 13. mája (TASR) - Slovenská basketbalová reprezentácia žien odštartovala v pondelok v Piešťanoch prípravu na ME vo Francúzsku (15.-30.júna) so 14 hráčkami. V dejisku bola situácia najprv neprehľadná a funkcionári, s výnimkou nominácie, váhali s informovaním TASR o okolnostiach prvého zrazu.

Tréner Ivan Vojtko nemal v Piešťanoch k dispozícii len tri nominované, ktoré sa pripoja dodatočne. "S Marie Erin Lawlessovou sme sa dohodli, že sa pripojí k tímu 19. mája, Gabriela Kubatová si rieši svoje veci vo Francúzsku a Andrea Oravcová má študijné povinnosti, ale bude sa priebežne hlásiť trénerovi. Po vzájomnej dohode absolvuje niektoré tréningy, časť prípravy však vynechá, pretože v priebehu dvoch-troch týždňov musí dobehnúť zameškané povinnosti," zdôraznil pre TASR generálny manažér Ivan Benninghaus.

Z pôvodnej nominácie sa definitívne ospravedlnili dve hráčky - Janku Minčíkovú vyradili zdravotné problémy a Luisu Michulkovú momentálne zamestnávajú materské povinnosti.

Slovenky majú pred sebou mesačnú prípravu, v rámci ktorej odohrajú niekoľko prípravných duelov. "Situácia je trochu hektická, keďže sme začiatok plánovali o týždeň skôr. Tento týždeň nás čaká príprava v Piešťanoch, v nedeľu sa presunieme do Slovinska, kde odohráme dve prípravné stretnutia so Srbskom. Následne sa stretneme 26. mája na zraze v Ružomberku, kde v rámci neoficiálnej Veľkej ceny absolvujeme tri zápasy s Japonskom," dodal Benninghaus.

Slovenské reprezentantky sa následne presunú na ME do Francúzska, kde sa v rámci A-skupiny stretnú s Čiernou Horou, Ukrajinou a Tureckom.

Nominácia SR:

Rozohrávačky: Timea Sujová, Gabriela Kubatová, Zuzana Brezániová

Krídelníčky: Lucia Kupčíková, Katarína Tetemondová, Andrea Oravcová, Barbora Fabianová, Terézia Páleníková, Dominika Baburová, Katarína Pindrochová, Marie Erin Lawlessová

Pivotky: Anna Jurčenková, Eva Kmeťová, Romana Vyňuchalová, Klaudia Lukačovičová, Regina Palušná, Lucia Krč-Turbová