Main Content

Pozrite si 10 najpamätnejších zápasov našej reprezentácie!

štvrtok, 30. január 2014 14:57 | Autor: Jakub Mihálik

Slovenská hokejová reprezentácia pôsobí na medzinárodnom fóre už 20 rokov a zažila slávne i menej slávne okamihy. V rámci ohliadnutia sa na uplynulých 20 rokov vám prinášame rebríček 10 najpamätnejších reprezentačných zápasov v slovenskej hokejovej histórii. Na ktorý najviac spomínate vy?

Slovensko – Dánsko 4:1 (MS 2011)




Dňa 8. mája 2011 sme proti Dánom odohrali jeden z najpamätnejších zápasov v novodobej histórii. Nešlo ani tak o samotný zápas ako o to, čo nasledovalo bezprostredne po ňom. Slovenská hokejová reprezentácia odohrala posledný zápas osemfinálovej skupiny majstrovstiev sveta usporiadaných v Bratislave a Košiciach. Už pred ním bolo jasné, že do štvrťfinálových bojov naša hviezdami nabitá reprezentácia nepostúpi. Diváci sa však rozhodli prísť poďakovať generácii, ktorá nám vybojovala toľko krásnych víťazstiev. Symbolicky, zápas znamenal zápasovú derniéru pre nášho vtedajšieho kapitána, Pavla Demitru. Ten sa podieľal na víťazstve nad Dánskom a pri záverečnej „ďakovačke“ obecenstva neudržal pod návalom emócii slzy. Krásne poďakovanie našej hokejovej legende nabralo ešte väčší význam po udalosti zo septembra toho istého roka, keď náš obľúbený Palino zahynul pri leteckom nešťastí hráčov Jaroslavle. Naoko bezvýznamný zápas sa tak navždy zapísal do fanúšikovej pamäte a radí sa medzi najemotívnejšie hokejové zážitky slovenskej hokejovej histórie.

Hokejová reprezentácia Slovenska:
Halák - Jurčina, Baranka, Podhradský, Štrbák, Ivan Majeský, Graňák - Marián Hossa, Demitra, Gáborík - Šatan, Stümpel, Ružička - Zedník, Handzuš, Marcel Hossa - Radivojevič, Cibák, Surový


Foto: © TASR