Main Content

Hokej-MS13: Pavelec pripravený chytať proti Dánsku, na súpiske i Koukal

utorok, 7. máj 2013 13:05 | Autor: TASR

Štokholm 7. mája (TASR) - Brankár Ondřej Pavelec sa dal po problémoch s členkom zdravotne do poriadku a bude pripravený nastúpiť za českú reprezentáciu v štvrtkovom zápase hokejových MS proti Dánsku. Na súpisku dopíše vedenie tímu aj útočníka Petra Koukala.

Pavelec, ktorý pre bolesti členka vynechal úvodné tri vystúpenia obhajcov bronzu na šampionáte, v utorok naplno trénoval a pre české médiá potvrdil, že je pripravený vo štvrtok chytať. "Bude v zostave. O konkrétnom zložení útoku ešte rozhodneme," citoval špecializovaný portál hokej.cz slová hlavného trenéra Aloisa Hadamczika.

Brankár Winnipegu mal v oblasti členka zápal šľachy. Po tom, čo lekári do postihnutého miesta aplikovali krvnú plazmu, sa hráčov stav výrazne zlepšil a v utorok na tréningu už naplno zarezával. "Nehovorím, že to je bez problémov, ale zranenie ma nijako neobmedzuje," potvrdil Pavelec.

Pre český národný tím je to dobrá správa. V predchádzajúcich troch zápasoch totiž strážil bránku Alexandr Salák, pričom v dueloch proti Švédom (1:2) a Švajčiarom (2:5) nastupoval s výrazným hendikepom - zlomeným prstom na pravej ruke.