Main Content

Hokej-MS13: Česi na úvod v bránke so Salákom, Pavelec asi až cez víkend (2)

štvrtok, 2. máj 2013 17:05 | Autor: TASR

Štokholm 2. mája (TASR) - Českí hokejoví reprezentanti nastúpia na úvodný súboj na 77. majstrovstvách sveta v Štokholme proti Bielorusku v bránke s Alexandrom Salákom. Plánovaná jednotka Ondřej Pavelec má totiž zdravotné problémy a v piatok nemôže chytať.

Salákovi, ktorého čaká premiéra na MS, bude kryť chrbát Pavel Francouz. Pavelcove problémy vedenie tímu nechcelo špecifikovať, podľa informácií servera iDnes.cz ale nejde o vážne zranenie a pravdepodobne bude k dispozícii už v sobotu v druhom zápase na MS proti domácim Švédom. "Nechcem to zranenie špecifikovať, ale nie je to nič takého, čo by bolo závažné," povedal vo štvrtok lekár českého tímu Radek Holibka.

K mužstvu sa už pripojila posledná trojica zámorských posíl - hráči Phoenixu Zbyněk Michálek, Radim Vrbata a Martin Hanzal prileteli do švédskej metropoly v stredu večer. Proti Bielorusku by mali Česi nastúpiť so šiestimi obrancami a kompletnými štyrmi útokmi. Na súpisku tréner Alois Hadamczik zatiaľ nezapíše štyroch korčuliarov, pravdepodobne obrancov Zdeňka Kutláka s Marekom Trončinským a útočníkov Jana Kovářa s Petrom Koukalom.

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná v 2. odseku