Main Content

Ohlasy slovenských hráčov po nečakanej prehre s Bieloruskom

piatok, 26. apríl 2013 11:05 | Autor: TASR

Ohlasy slovenských hráčov po nečakanej prehre s Bieloruskom
Ohlasy slovenských hráčov po nečakanej prehre s Bieloruskom | zdroj: TASR

Bratislava 26. apríla (TASR) - Smolný zápas odohrali vo štvrtok na bratislavskom turnaji Slovakia Cup slovenskí hokejisti.

Hoci Bielorusov prestrieľali 42:15 a utvorili si plejádu výborných streleckých príležitostí, prehrali nakoniec 2:3 po samostatných nájazdoch. V 23. vzájomnom súboji tak dosiahli Bielorusi ôsme víťazstvo.

Úradujúci vicemajstri sveta viedli po góle Marcela Haščáka z 24. minúty 1:0, no súper v závere druhej časti dvoma presnými zásahmi otočil skóre. Bod pre domáci tím zachránil v čase 56:48 v presilovke Michal Sersen. "Väčšinu zápasu sme hrali dobre. Vypracovali sme si viacero čistých šancí, najmä v druhej tretine, v ktorej sme mohli odskočiť na tri-štyri góly. Keby sme vtedy zlomili odpor súpera, zápas by sme v pohode dohrali. Narozdiel od toho sme im dovolili dať dva góly a my sme boli tým tímom, ktorý musel doťahovať náskok," hodnotil stretnutie obranca bratislavského Slovana. Slovenskí útočníci si vylámali zuby na výbornom bieloruskom brankárovi, Vitalij Belinskij chytajúci v opačnom garde maril jednu tutovku za druhou. "Samozrejme, podal dobrý výkon. Mal aj kusisko šťastia, párkrát sme v čistej šanci netrafili bránku," poznamenal Sersen.

O úvodný gól slovenského tímu sa postaral štvrtý útok, Marcel Haščák zúročil efektnú zadovku Marka Daňa. "Mali sme veľa šancí, no nepadalo nám to a to nás trochu rozhodilo. Aj keď sme hrali dobre, nedali sme góly a potom sme dostali dva," povedal Haščák.

Bielorusi dali domácim lekciu z efektivity, keď z minima príležitostí vyťažili maximum. "Vyskytnú sa aj takéto zápasy. Môžeme byť radi, že sa nám to stalo v príprave a nie na šampionáte. Ťažko sa znáša prehra, keď je mužstvo lepšie počas väčšiny zápasu. Cením si, že sme sa v záverečnej tretine nepoddali a dokázali vyrovnať. V nájazdoch je to vždy vabank," povedal kapitán Miroslav Šatan.

V rozstrele bol jediným úspešným strelcom slovenského tímu Tomáš Záborský. "Je to stále iba príprava. Narozdiel od Čechov Bielorusi s nami nehrali otvorenú partiu, väčšinou len kazili hru a to sa ťažšie hrá. Stále sa snažíme zohrať, tréner pravidelne točí všetky štyri pätorky. Myslím si, že na majstrovstvách sveta by sme takýto zápas neprehrali," vyhlásil kanonier Avangardu Omsk.

Po dni voľna odohrajú slovenskí reprezentanti v sobotu posledný zápas v záverečnej príprave, v generálke na šampionát sa stretnú s Nórmi. Do zostavy sa vráti obranca Vladimír Mihálik a útočné trio Martin Bartek, Peter Ölvecký a Tomáš Surový. V bránke dostane príležitosť Rastislav Staňa. Tréner Vladimír Vůjtek po stretnutí určí konečnú nomináciu na MS, v ktorej by mali figurovať traja brankári, siedmi obrancovia a 13 útočníci, i keď kouč nezavrhol ani model 3+8+12.