Main Content

Hokej-MS13: Židlický a Eliáš zrejme neposilnia Česko na MS

štvrtok, 25. apríl 2013 22:05 | Autor: TASR

New Jersey 25. apríla (TASR) - Česká hokejová reprezentácia sa na blížiacich MS vo Švédsku a Fínsku bude musieť s najväčšou pravdepodobnosťou zaobísť bez útočníka Patrika Eliáša a obrancu Mareka Židlického.

Obidvom hráčom vyprší po sezóne zmluva so zámorským klubom New Jersey Devils a podľa vlastných slov nechcú riskovať prípadné zranenie. "Ak v priebehu pár dní nepredĺžim v New Jersey zmluvu, tak to s mojou účasťou nevyzerá dobre. A či je predĺženie reálne? Keďže s nami nikto cez sezónu nekomunikoval, tak asi nie. Stať sa však môže čokoľvek, ale zo strany manažmentu neprišli žiadne náznaky, že by sme mali vyjednávať," uviedol Eliáš pre idnes.cz a dodal: "V posledných rokoch som videl, ako sa na MS zranili Martin Havlát, Milan Michálek či Radek Martínek a ovplyvnilo ich to. Riziko, že sa nám niečo stane, je veľké. A pre mňa je NHL prioritou."

V rovnakej situácii sa nachádza aj jeho spoluhráč Marek Židlický, ktorý si uvedomuje, že má pred sebou možno poslednú šancu podpísať nový kontrakt v NHL. "Nechcem to povedať tak hrubo, pretože to skutočne nie je príjemné. Vždy som rád reprezentoval. Ak by som sa na šampionáte zranil a bol by som 4-5 mesiacov mimo, tak mi asi ťažko niekto ponúkne zmluvu," zdôvodnil 36-ročný hokejista pre idnes.cz.