Main Content

Volejbal-EL: Portugalsko nahradí v Európskej lige Chorvátsko

štvrtok, 25. apríl 2013 17:05 | Autor: TASR

Bratislava 25. apríla (TASR) - Namiesto Portugalska, ktoré nahradí Egypt v Svetovej lige, bude hrať v tomto ročníku Európskej ligy Chorvátsko a zaradí sa do C-skupiny. Informovala oficiálna stránka SVF.

Slováci sa predstavia v A-skupine s Belgickom, Rakúskom a Dánskom. Európska liga sa začína 13. mája a aj tento rok sa hrá turnajovým spôsobom. Záverečný turnaj Final Four mužov sa uskutoční od 13. do 14. júla v tureckej Burse.

Slováci ako jediní dvojnásobní víťazi tejto súťaže odohrajú prvý turnaj A-skupiny v Rakúsku, druhý v Dánsku, tretí v Belgicku a posledný štvrtý na domácej pôde v Nitre od 4. do 6. júla. V minulej sezóne Európskej ligy postúpili zverenci trénera Štefana Chrtianskeho na záverečný turnaj Final Four, ale po prehrách s Holandskom a Španielskom obsadili štvrté miesto. Európsku ligu vyhrali Slováci v roku 2008 v Burse a v roku 2011 v košickej Steel Aréne.

Zloženie skupín EL 2013: MUŽI: A-skupina: Slovensko, Rakúsko, Belgicko, Dánsko B-skupina: Česko, Maďarsko, Čierna Hora, Španielsko C-skupina: Bielorusko, Chorvátsko, Izrael, Turecko

ŽENY: A-skupina: Bulharsko, Maďarsko, Rumunsko, Turecko B-skupina: Belgicko, Nemecko, Izrael, Srbsko