Main Content

Hokej: Česko posilní na MS útočník Philadelphie Voráček, Straka odmietol

utorok, 23. apríl 2013 17:30 | Autor: TASR

Praha 23. apríla (TASR) - Pre trénera českej hokejovej reprezentácia Aloisa Hadamczika prišla zo zámoria pozitívna správa. Aktuálne najproduktívnejší Čech v NHL Jakub Voráček potvrdil, že je pripravený zúčastniť sa na MS 2013 vo Švédsku a Fínsku. Naopak, svoju neúčasť potvrdil útočník Plzne Martin Straka.

"Nechcem nič zakríknuť, do konca sezóny hráme ešte tri zápasy. Avšak ak sa nezraním, čo samozrejme nechcem privolať, tak vo Švédsku by som rád hral. Nikdy som nemal problém reprezentovať, vždy je to pre mňa česť," cituje útočníka Philadelphie Flyers blesk.cz.

Voráček však ešte musí na konci sezóny prejsť výstupnou prehliadkou, podľa vlastných slov sa neobáva žiadnych komplikácií, keďže sa mu zdravotné problémy momentálne vyhýbajú. "Nechcem to zakríknuť, ale dúfam, že to tak vydrží."

Voráček v zámorskej profilige prežíva životnú sezónu. V 45 zápasoch nazbieral 44 bodov (20+24) a suverénne vedie tabuľku produktivity českých hráčov. "Letcom" patrí vo Východnej konferencii 12. miesto a stratili akékoľvek šance na postup do play-off.

Svoju neúčasť definitívne v utorok potvrdil útočník Martin Straka. Podľa portálu idnes.cz sa po zisku majstrovského titulu ospravedlnil pre únavu z náročnej sezóny a povinnosti v plzeňskom klube, ktorého je šéfom.