Main Content

Janus potreboval výhru, Vůjtek chce posilniť obranu

sobota, 20. apríl 2013 23:30 | Autor: TASR

Janus potreboval výhru, Vůjtek chce posilniť obranu
Janus potreboval výhru, Vůjtek chce posilniť obranu | zdroj: TASR

Bratislava 20. apríla (TASR) - Slovenskí hokejisti potvrdili stúpajúcu formu v záverečnej príprave pred MS, keď v sobotu zdolali rivala z Česka v Bratislave 3:0. Tréner SR Vladimír Vůjtek tak mohol po dvoch víťazstvách nad západným susedom hovoriť o spokojnosti.

"Hrali sme od prvých minút veľmi dobre, s veľkým nasadením, dôrazom. Samozrejme, vždy sa vyskytnú nejaké chyby, ale musím zdôrazniť, že sme mali veľmi dobrého súpera, ktorý tiež prispel ku kvalite stretnutia," vyjadril sa po stretnutí kouč národného tímu, ktorého potešil výkon Jaroslava Janusa. Brankár Slovana Bratislava zlikvidoval 29 striel súpera a mohol sa tešiť z čistého konta. "Chytal svele, sme s jeho výkonom stopercentne spokojní."

Janus sa najviac zapotil v závere duelu, keď vytiahol niekoľko dôležitých zákrokov. "Potreboval som tento zápas ako soľ. Som rád, že to vyšlo a po dvoch mesiacoch som konečne vyhral. Celý tím podal skvelý výkon. Súper si síce chvíľami utvoril silný tlak, ale do veľkých šancí šancí sme ho nepúšťali. Každý si dnes odviedol prácu na sto percent," pochvaľoval si Janus, ktorý zaznamenal prvú výhru v záverečnej príprave. "Vážim si každú šancu v bránke, ktorú dostanem. Som rád, že sme potvrdili víťazstvo z Prahy, tento zápas nám určite pomôže do ďalších stretnutí. Vždy je pekné zdolať našich kolegov z Čiech."

O prvý gól slovenského tímu sa postaral útočník Martin Bartek, ktorý zúročil prihrávku od Tomáša Surového. "S Tomášom a Peťom Ölveckým nám to začína klapať. Dnes sme nechceli vyčkávať ako v Prahe, od začiatku sme chceli dostať Čechov pod tlak. Pomohol nám prvý gól, po ňom sme sa viac zamerali na obranu a čakali na chyby súpera a ďalšie šance. Som rád, že hra tímu sa zlepšuje v každej činnosti, v defenzívnej zóne i útoku, kde si začíname lepšie nahrávať," vyslovil sa kanonier Pardubíc.

Krivka výkonov slovenského tímu stúpa, čo teší aj trénera Vůjteka. "Už sa to dvíha, ideme výkonmi hore, sme stále sebavedomejší. Nasadením to už pripomína majstrovstvá sveta. Systém hry začína fungovať, ešte to skúsime doladiť, lebo niekedy to ešte zaškrípe," poznamenal.

Budúci týždeň bude môcť v príprave využiť aj služby Tomáša Slováka, obranca Plzne v súčasnosti bojuje o český titul, v nedeľu ho čaká rozhodujúci siedmy finálový súboj proti Zlínu. Šampión z KHL Dominik Graňák (Dinamo Moskva) by sa mal v nedeľu vrátiť na Slovensko a v utorok bude hovoriť o prípadnom štarte na MS s reprezentačným trénerom. Ďalší hráči doplnia mužstvo po skončení základnej časti NHL. "Zo zámoria by mohli prísť Marián Gáborík, Tomáš Kopecký a Andrej Sekera. V útoku máme väčšiu silu, viac by sme potrebovali posilniť obranu," dodal Vůjtek.