Main Content

Hokej-MS13: Vondrka nastúpi až proti Slovensku, Slovan zatiaľ otázny

piatok, 12. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

Praha 12. apríla (TASR) - Dlhšiu prestávku mal po februárovom vypadnutí Slovana Bratislava z play off KHL český útočník Michal Vondrka. V rámci nej sa dva týždne pripravoval na reprezentačnom sústredení, ale na prvé stretnutie si musí ešte počkať. "Päť minút pred koncom posledného tréningu v Kravařoch som si zranil chrbát a v ďalších dňoch som bol celý pokrútený," uviedol pre hokej.cz.

Vondrka tak dostal od trénera Aloisa Hadamczika čas na liečenie, no keďže jeho rehabilitácia pokračovala pomalšie, bude chýbať v zápasoch Euro Hockey Challenge s Nemeckom. "S pánom Hadamczikom sme dohodnutí, že sa k mužstvu pripojím v utorok. Mal by som potom nastúpiť proti Slovensku," konštatoval Michal Vondrka a dodal: "Už chodím na ľad, ale nemôžem ešte povedať, že sa cítim úplne fit. Keď korčuľujem, chrbát ma ešte trocha pobolieva." O letenku do Štokholmu je však pripravený zabojovať. "Teraz ale myslím hlavne na to, aby som bol zdravý a mohol naplno hrať."

Vondrka zároveň nerieši ani svoju ďalšiu klubovú príslušnosť. V Slovane sa mu skončila zmluva a zatiaľ nevie, kde bude hrať v novej sezóne. Rád by však pokračoval v KHL a jednou z možností je vraj aj pokračovanie v Slovane. "Nemal by som s tým problém, páčilo sa mi tam. Uvidíme s čím vedenie klubu príde. Je však jasné, že by bolo dobré, keby som to vedel čo najskôr," uzavrel Michal Vondrka.

go mp