Main Content

Futbal-SP: MFK Košice - Slovan Bratislava 0:3 v 1. semifinále Slovnaft Cup-u

utorok, 9. apríl 2013 18:30 | Autor: TASR

Košice 9. apríla (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava triumfovali v 1. semifinále Slovnaft Cup-u na ihrisku MFK Košice 3:0 a pred odvetou si vytvorili dobrú východiskovú pozíciu. Víťazný gól stretnutia zaznamenal v 48. minúte z priameho kopu Milinkovič. Poistku pridal v 73. minúte z penalty Halenár a na 3:0 zvýšil v 90. minúte ďalekonosnou strelou Grendel.

MFK Košice - Slovan Bratislava 0:3 (0:0)

Góly: 48. Milinkovič, 73. Halenár (11 m), 90. Grendel. Rozhodovali: Jaška - Vindiš, Petríček, ŽK: Bašista - Peltier, ČK: Tofiloski (Košice), 2950 divákov

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Ostojič, Kavka, Bašista, Sekulič - Huk, Hovančík - Bukata (73. Ružinský), Duda (55. Matič), Viazanko - O. Diaby (55. K. Diaby)

Slovan Bratislava: Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek - Kladrubský, Grendel - Milinkovič (84. Szarka), Soumah (89. Lukšík), Halenár - Peltier (77. Kuzma)

V košickom Čermeli začali obidve družstvá na vlhkom teréne opatrne a prvú strelu na bránku domácich vyslal v 9. minúte Pauschek, Tofiloski však spoľahlivo zasiahol. Žlto-modrí si vypracovali obrovskú šancu až v 28. minúte, keď sa po rohovom kope dostala lopta na kopačku Ostojiča, ale tá putovala s prispením hosťujúcej obrany iba mimo bránu. Na opačnej strane poslal o tri minúty neskôr Milinkovič peknú prihrávku z pravej strany na hranicu päťky, ale pred Peltierom zapracovala košická defenzíva a loptu odkopla do bezpečia. V 37. minúte napriahol spoza šestnástky domáci obranca Sekulič a po jeho zakončení sa poriadne zatriasla konštrukcia Kováčovej brány. Košičania ešte mohli skórovať v 40. minúte, ale Diaby iba tesne minul Hukov center z pravej strany.

Vstup do druhého dejstva vyšiel hosťom, ktorí po úspešnom priamom kope Milinkoviča spoza šestnástky otvorili skóre duelu - 0:1. V ďalšom priebehu držali loptu na svojich kopačkách "belasí", no tréner Kozák v 55. minúte pripravil dvojité striedanie. Až potom sa domáci postupne začali tlačiť do zakončenia, no ich súper im nedovolil nebezpečne zakončiť. Slovan čakal na brejky a v 67. minúte nebezpečne vystrelil Grendel, Tofiloski sa však poriadne natiahol. O štyri minúty neskôr košický gólman nedovolene atakoval v šestnástke Peltiera, za čo si vykoledoval od hlavného rozhodcu červenú kartu. Následnú penaltu premenil kapitán hostí Halenár, keď prekonal nového muža v domácej bráne Ružinského - 0:2. V závere ešte mohol znížiť Bašista, no Kováč dobre zasiahol. Bodku za stretnutím dal však Grendel - 0:3.