Main Content

Hokej-MS13: Lener na pozícii Hadamczikovho asistenta, v piatok letí do zámoria

utorok, 9. apríl 2013 14:30 | Autor: TASR

Praha 9. apríla (TASR) - Slavomír Lener bude na striedačke reprezentačného hokejového mužstva ČR stáť na blížiacich sa MS ako asistent hlavného kouča Aloisa Hadamczika.

V tejto pozícii nahradí Josefa Palečka, ktorého zranenie bedrového kĺbu sa nelepší. Paleček spadol na tréningu reprezentácie na konci marca a poškodil si umelý bedrový kĺb. Ani po dvoch týždňoch sa jeho stav nezlepšil tak, aby bol schopný viesť tréningy na ľade.

Voľba Lenera nie je prekvapujúca, pretože mužstvo viedol už v čase, keď bol Hadamczik na zámorskej inšpekcii. Národný tím pod jeho vedením zvládol dva prípravné zápasy s Lotyšskom a navyše má skúsenosti aj z minulosti a v rokoch 2003 a 2004 bol dokonca aj hlavným trénerom.

"Veľmi dobre sa poznáme, nevidím v tom problém," uviedol pre idnes.cz. Alois Hadamczik s tým, že Lener absolvoval s tímom všetky akcie Euro Hockey Tour počas sezóny a má teda detailný prehľad.

Lenerovou prvou úlohou budú pohovory s prípadnými posilami zo Západnej konferencie NHL, za ktorými sa vydá v piatok. "Uvidí tri zápasy, v ktorých je veľa českých hráčov," povedal Hadamczik. Lener sa zameria na Phoenix (Michálek, Hanzal, Vrbata), Edmonton (Šmíd, Hemský) a Calgary (Hudler, Červenka).