Main Content

Futbal: Zbrojovka Brno mení trénera, Grmela namiesto Čuhelu

utorok, 9. apríl 2013 13:30 | Autor: TASR

Brno 9. apríla (TASR) - Petr Čuhel už nie je trénerom futbalistov Zbrojovky Brno. Vedenie klubu ho podľa portálu idnes.cz kvôli zlým výsledkom odvolalo. Brno, ktoré delia tri body od zóny zostupu, má zachrániť v Gambrinus lige nový kouč Ludevít Grmela, ktorý pôsobil doteraz ako asistent a súčasne tréner úspešnej juniorky.

Grmela je bývalý ligový futbalista, ako tréner doteraz viedol tím Brna v juniorskej lige, ktorú jeho zverenci s prevahou vedú. Pred pár dňami rozšíril realizačný tím ako druhý asistent a teraz prevezme áčko ako hlavný kormidelník.

Čuhel prišiel k brnenskému mužstvu na jeseň 2011, keď bolo štrnáste v druhej najvyššej súťaži. Na jar tím vytiahol na štvrtú priečku, z ktorej sa nakoniec dostalo medzi elitu. Ako nováčik Brno slušne zvládlo prvú polovinu vlaňajšej jesene, ale potom začalo výrazne strácať.

Zbrojovka prehrala deväť z posledných jedenástich zápasov a na jar získala jediný bod po remíze v Českých Budějoviciach. Po pondelkovej prehre v Jihlave (0:2) sa prepadla na trináste miesto.