Main Content

NHL: Crosby prvýkrát od zranenia: "Chcem od lekára počuť,že už môžem korčuľovať"

utorok, 9. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

Pittsburgh 9. apríla (TASR) - Kapitán hokejistov Pittsburghu Penguins Sidney Crosby sa týždeň po zranení sánky cíti lepšie, hviezdny hráč zámorskej NHL však pri jeho prvom rozhovore pre médiá po fraktúre nešpecifikoval dobu návratu.

Crosby utrpel po odrazenej strele spoluhráča zlomeninu sánky a okmažite sa podrobil chirurgickej operácii. "Mám za sebou týždeň, po ktorom sa cítim už lepšie, hoci prvé dni boli zlé. Tento týždeň ma čaká ďalšia návšteva lekára. Rád by som od neho počul, že je s priebehom liečby spokojný a má pocit, že už môžem ísť von a korčuľovať," povedal Crosby, ktorý sa zranil v súboji s New York Islanders 30. marca. "Tú situáciu som ani dobre nevidel. Iba som to pocítil. Bola to poriadna rana, ale je to jedna z tých vecí, ktoré sa jednoducho stávajú," dodal 25-ročný útočník, ktorý je napriek absencii v profilige stále najproduktívnejším hráčom NHL. V 36 zápasoch skrátenej sezóny strelil 15 gólov a pridal 41 asistencií.

Pittsburgh tiež v utorok oznámil, že otras mozgu utrpel útočník James Neal a vynechá tak trojzápasovú šnúru na klziskách súperov. Do tréningu sa však Pens vrátil obranca Kris Letang, ktorý vynechal posledných 5 súbojov pre zranenie dolnej časti tela, informoval portál tsn.ca.