Main Content

NHL: Halák stále netrénuje, možno nestihne ani play-off

utorok, 9. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

St. Louis 9. apríla (TASR) - Hokejový gólman St. Louis Brian Elliott momentálne nemá v bránke Blues konkurenciu. Jeho slovenský kolega Jaroslav Halák totiž pre zranenie slabín ešte stále netrénuje a nie je vôbec isté či stihne play-off NHL.

Nadstavbová časť zámorskej profisúťaže odštartuje 30. apríla, pričom bluesmani momentálne figurujú na siedmom mieste v Západnej konferencii. "Nekorčuľuje, ani netrénuje, takže potrebujeme ešte ďalšie dva-tri týždne kým uvidíme, ako budeme postupovať ďalej," povedal pre zámorské médiá tréner St. Louis Ken Hitchcock.

Dvadsaťsedemročný Slovák si obnovil zranenie minulý týždeň v prvej tretine zápasu s Minnesotou. Vedenie tímu NHL preto povolalo z farmy 22-ročného Jakea Allena. Slabiny trápili ružinovského odchovanca už vo februári, keď pauzoval takmer tri týždne. Halák si pre zdravotné problémy v tomto ročníku pripísal len 16 štartov, v ktorých priviedol svoje mužstvo k šiestim výhram a dosiahol úspešnosť zákrokov 89,9 percent.

Blues majú okrem Allena k dispozícii aj skúsenejšieho Briana Elliotta, ktorý v minulom ročníku spolu s Halákom získal trofej Williama M. Jenningsa pre dvojicu brankárov chytajúcich v tíme s najnižším priemerom inkasovaných gólov.