Main Content

Pred odvetami LM: Dortmund - Malaga, Galatasaray - Real

utorok, 9. apríl 2013 11:04 | Autor: Jakub Vaverka

Pred odvetami LM: Dortmund - Malaga, Galatasaray - Real
Pred odvetami LM: Dortmund - Malaga, Galatasaray - Real | zdroj: foto TASR

Dnes večer spoznáme prvých dvoch semifinálových účastníkov Ligy majstrov sezóny 2012/2013. O postup dnes zabojujú Dortmund s Malagou a Galatasaray s Realom. Prinášame vám krátky pohľad na dnešné atraktívne zápasy.

BORUSSIA DORTMUND- MALAGA CF
Signal Iduna Park

PRVÝ ZÁPAS

V prvom zápase na juhu Španielska sa hral svižný futbal, ktorému nechýbali šance, no nakoniec zvíťazili obe defenzívy a fanúšikovia na vypredanom štadióne La Rosaleda gól nakoniec nevideli. Skórovať mohli obe strany, pričom remíza z úvodného duelu viac vyhovovala hosťom, ktorí na domácej pôde nemajú problém zdolať hocikoho.



AKTUÁLNA FORMA

Borussia Dortmund hostila v domácej lige Augsburg a už v úvode sa Osy ujali vedenia po presnom zásahu Schiebera. Hostia sa však následne nadýchli k veľkému obratu a Dortmund razom doma prehrával prekvapivo 1:2. Zverenci Jurgena Kloppa dokázali, že ich netreba odpisovať ani za nepriaznivého  stavu a vďaka druhému gólu Schiebera a presnému zásahu Subotiča sa žlto-čierni mohli radovať zo zisku dôležitých troch bodov. V nadstavenom čase na konečných 4:2 upravil poľský ostrostrelec Robert Lewandowski.

Malaga nastúpila v La Lige na pôde baskického Realu Sociedad, ktorý sa netají tým, že by rád účinkoval v budúcom ročníku v Lige majstrov a poslal na ihrisko to najlepšie, čo vo svojom kádri mal. Na druhej strane Andalúzania šetrili viacero hráčov na čele s Iscom, čo sa muselo odzrkadliť aj na samotnom zápase. Tak sa aj stalo. San Sebastián si účastníka štvrťfinále Champions League dokonale vychutnal a zvíťazil 4:2.

POSTUPOVÉ ŠANCE

Remíza 0:0 mierne favorizuje Dortmund, no fakt, že Borussia bude hrať pred fantastickým vypredaným hľadiskom, dáva nemeckému celku do rúk tromf, na ktorý španielske mužstvo nemusí nájsť odpoveď. Podpora fanúšikov je jedna vec, no dianie na ihrisku druhá a Malaga v tomto ročníku už viackrát ukázala, že môže držať krok prakticky s kýmkoľvek. Veľa bude záležať na tom, kto skóruje ako prvý, ak to budú hostia, postupové šance budú razom pre nich oveľa vyššie.

GALATASARAY - REAL MADRID

Ali Sami Yen

PRVÝ ZÁPAS

Na madridskom štadióne Santiaga Bernabeua išlo tak povediac všetko podľa plánu. Domáci potvrdili rolu favorita a vďaka gólom Cristiana Ronalda, Karima Benzemu a Gonzala Higuaína Biely Balet zvíťazil presvedčivo 3:0 a zaistil si tak prakticky postup do semifinále Ligy šampiónov.



AKTUÁLNA FORMA

Turecký šampión cez víkend hostil súpera z Mersinu, s ktorým sa príliš nenatrápil. Zverenci skúseného Fatiha Terima zvíťazili 3:1 po jednom presnom zásahu Felipeho Mela z pokutového kopu a dvoch góloch Didiera Drogbu. Real Madrid si bez väčších problémov poradil na štadióne Santiaga Bernabeua s Levante, ktoré deklasoval 5:1. O góly Pusiniek sa postarali Higuaín, Kaká, Cristiano Ronaldo a dvakrát Mesut Ozil.

POSTUPOVÉ ŠANCE

Vďaka výhre Realu 3:0 v prvom zápase je o postupujúcom takmer rozhodnuté. Na druhej strane Liga majstrov je nevyspytateľná súťaž a v tureckom pekle, ktoré na Madridčanov čaká, sa ešte môže stať všeličo. Galatasaray však potrebuje na postup medzi najlepšie štyri tímy Európy zázrak a to poriadny, pretože vyhrať nad Bielym Baletom minimálne 3:0 by bola úloha ťažká aj pre Barcelonu.