Main Content

KOMENTÁR: Je Mancini trénerom pre veľkoklub?

utorok, 9. apríl 2013 12:02 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Je Mancini trénerom pre veľkoklub?
KOMENTÁR: Je Mancini trénerom pre veľkoklub? | zdroj: foto TASR

V pondelňajšom manchesterskom derby stretnutí anglickej Premier league sa z víťazstva radovali hráči Manchestru City. Paradoxne, práve výhra nad úhlavným rivalom je snáď posledným dôkazom toho, čo sa vedelo už dlho. Roberto Mancini nie je trénerom vhodným pre klub s takými ambíciami ako City.

Komentár Jakuba Mihálika

Pred včerajším súbojom delilo oboch manchesterských kohútov priepastných 15 bodov. O titule bolo rozhodnuté už snáď pred mesiacom, no vzájomná rivalita priniesla duelu potrebné napätie. Oba celky tak nastúpili v plnom zložení, oba celky chceli vyhrať. Vyhral druhý, menej slávny manchesterský klub, keď Citizens porazili United 1:2. A výkonom svojho soka predčili. Preto sa naskytá otázka, ako môže klub, ktorý pri stopercentnej koncentrácii zdolá United na ich vlastnom ihrisku, strácať na budúceho majstra 15 bodov?

Odpoveďou je tréner, čo je azda jediné vysvetlenie toho, prečo káder s takou kvalitou, ktorá dokáže pravidelne porážať majstra, sa nevie skoncentrovať na zápasy s tímami druhého sledu. Je to práve úloha Manciho, ktorý má svoj tím pripraviť na zradné duely proti outsiderom a práve v tom Talian ešte zlyháva.

Darmo sa Mancini sťažuje na to, že United vyhrávajú proti slabším tímom o gól, či dva, veď tieto zápasy vyhrávajú tituly, a tiež rozhodujú o veľkosti trénera. A Mancini na rozdiel od Alexa Fergusona túto veľkosť zatiaľ len hľadá. Nepomôže ani to, že ho ráči chvália za priateľský prístup, ktorý mu dodnes drží pozíciu, hoci Mancini neuspel ani v Európe, ani doma. Roberto tak stále dostáva od kormidelníka mestského rivala lekciu koučovania.

Včerajší duel ukázal, že Citizens sú United do hráčskej kvality minimálne vyrovnaným partnerom a so správnym vedením by vedeli poraziť hocikoho...