Main Content

KOMENTÁR: Svetové góly na Slovensku + VIDEO

pondelok, 8. apríl 2013 11:41 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Svetové góly na Slovensku + VIDEO
KOMENTÁR: Svetové góly na Slovensku + VIDEO | zdroj: foto TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého
 
Futbalová Corgoň liga sa dostala do svojej záverečnej fázy a začína v nej ísť do tuhého. Počas uplynulého týždňa sa odohrali dve kolá, ktoré výrazne zdramatizovali boj o záchranu. Nitra sa dokázala spamätať zo zlého začiatku jarnej časti súťaže a absolútne zaslúžene bola ako jediná v minulom týždni stopercentná, keď herne prevýšila svojich súperov. Ale táto skutočnosť nebola jediná, ktorá výrazne zaujala.
 
Vo víkendovom kole sme zaznamenali množstvo skvostných momentov, ktoré často nevídať ani v špičkových ligách a v takom množstve počas jedného kola už prakticky vôbec. Zakončenie vekom ešte dorastenca Adama Zreľáka, ktorý sa otočil okolo obrancu a ľavačkou zakončil nebolo síce moc bežné, ale oproti iným okamžikom ostatného kola pôsobilo všedne. Tým nechceme Zreľákov gól znevažoval, naopak, dúfame, že tento premiérový ligový gól talentovanému útočníkovi pomôže, lebo Slovensku šikovní útočníci chýbajú ako soľ.
 
V tom istom čase sa hralo aj spartakovské derby, ktoré kvalitou nezaujalo, no aj tak mohli diváci v Trnave vidieť dva pekné momenty. Domáci Ladislav Tomaček potvrdil, že má vynikajúci ľavačku. Z uhla už lepšie namieriť nemohol, keď s pomocou brvna a žrde dostal loptu do siete. Konštrukcia brány hrala aj s hosťami. Pavol Kosík sa na hranici pokutového územia otočil o 360 stupňov a z voleja už lepšie trafiť nemohol.


 
Úspešný volej videli aj v Trenčíne, keď domáci Peter Mazan sa do lopty oprel v kung-fu štýle a trhal sieť. Hostia z Prešova odpovedali už v prvom polčase, keď Roman Gergel nevedel čo s loptou, a tak ju poslal krásnou strelou do siete. No aj tak to nebol moment, o ktorom sa po zápase najviac hovorilo. Hrdinom sa stal brankár Jakub Diviš, keď chytil dva pokutové kopy po sebe, pretože rozhodca prvý nechal opakovať, čo je rarita, ktorá sa na celom svete stane iba raz za čas.

 
Nitru sme už spomínali, ale musíme vyzdvihnúť aj jej oba góly. Miloš Šimončič vyslal na bránu Zlatých Moraviec strelu z vyše 30 metrov, no tá mala takú razanciu a presnosť, že z domáceho brankára urobil iba štatistu. No aj tak sa musel podeliť o honor strelca najkrajšieho gólu zápasu. To mu ale neprekážalo, pretože spoludržiteľom sa stal jeho spoluhráč Leandre Tawamba. Kamerunčan ukázal niečo z africkej hravosti, keď si na prsiach spracoval dlhé autové vhadzovanie, urobil otočku a akrobaticky poslal loptu do siete za bezmocného Kuciaka.

 
Bokom nechcel zostať ani šláger kola, ktorý sa hral ako posledný zo všetkých zápasov. Možno jeho aktéri dostali nejaké echo, pretože bolo to tesne po dohratí ostatných zápasov, keď si Jiří Kladrubský spracoval loptu a vyslal z vyše 30 metrov nechytateľnú strelu, ktorá poslala všetkých pavúkov z Dúbravkovej brány do neďalekého nákupného centra.

 
Pamätníci si určite spomenú na reláciu Tango, kde bola možnosť určovať najkrajší gól. Po tomto kole by sa zapotili už len zostavovatelia výberu gólov a zrejme by museli rozšíriť ponuku. Je veľká škoda, že v súčasnosti takúto možnosť nemáme a možno by stálo za úvahu niečo takéto obnoviť.
 
Ale my sa o to aspoň môžeme pokúsiť, preto do diskusie napíšte, ktorý z krásnych gólov bol pre vás ten najkrajší. Môžete dať aj medailové poradie.