Main Content

Ideálna zostava 25. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 8. apríl 2013 12:20 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 25. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 25. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

V tomto remízovom kole sa až štyrikrát body delili a Ružomberok rozhodol o svojom víťazstve až tesne pred koncom. Upútalo aj ďalšie víťazstvo Nitry. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Jakub Diviš (Prešov) – Prešovčania sa výrazne namočili do záchranárskych prác, a vedeli, že už musia bodovať. Za prekvapivý bod z umelej trenčianskej trávy môžu predovšetkým vďačiť svojmu brankárovi, ktorý sa popri iných dobrých zákrokoch najviac vyznamenal pri chytení dvoch pokutových kopov hneď po sebe, čo sa vo futbale často nevidí.
 
Obrancovia
 
Matúš Turňa (Banská Bystrica) – Aj v jarnej časti si zachováva dobrú výkonnosť. Je síce obranca, ale zároveň aj najlepší strelec Dukly v sezóne. V Ružomberku si po Brašeňovej prihrávke zlepšil svoj gólový účet na číslo päť a zapísal si aj asistenciu, ktorá má v sezóne poradové číslo tri. No ani toto jeho tímu k bodom nepomohlo.
 
Pavol Kosík (Myjava) – Keď tréner Ladislav Hudec hľadal alternatívu za zraneného Častulína, tak prekvapujúco na stopérsky post stiahol útočníka Kosíka. Lenže tento variant mu vyšiel priam dokonale. V Trnave pôsobil zrejme aj lepšie ako jeho stopérsky partner Černáček a k tomu ešte pridal aj gól, keď ho v závere poslali na hrot útoku.
 
Vladimír Leitner (Žilina) – Ťahá mu už na 39. rok, ale stále má čo ponúknuť. Žilina potrebovala vyriešiť post stopéra a Leitner si opäť túto pozíciu zastal priam dokonale. Nepatrí už medzi najrýchlejších, ale jeho pozičná hra je úchvatná. Viacero hráčov Slovana to na neho skúšalo, lenže on sa vždy dobre postavil a loptu získal.
 
Patrik Mráz (Senica) – Domáca Senica mala v stretnutí s Košicami výraznú prevahu, len nevedela dať gól. Najväčšie šance si vypracovala po akciách z ľavej strany, kde hral dobre Mráz, ktorý podporoval útok a kvalitne centroval. Spoluhráčom takto pripravil viacero gólových šancí, len ich premieňanie bolo nulové.
 
Stredopoliari
 
Peter Mazan (Trenčín) – Trenčín opäť nad svojím súperom na domácej umelej tráve herne dominoval, ale tiež sa nestalo prvýkrát, že nedokázal vyhrať. Jeho jediný gól strelil po krásnom voleji Mazan, ktorému to dodalo obrovskej chuti a hlavne v prvom polčase bol snáď pri každej domácej akcií, ktorých bolo neúrekom.
 
Jiří Kladrubský (Slovan) – Od začiatku jarnej časti podáva spoľahlivé výkony a v nabitej zostave Slovana má pevné miesto. Keď v prvom jarnom kole strelil gól z diaľky, tak s úsmevom povedal, že na túto sezónu je zrejme koniec. Ale to sa našťastie mýlil, pretože do žilinskej siete poslal exportnú strelu, ktorá musela potešiť oko futbalového priaznivca.
 
Miloš Šimončič (Nitra) – V tomto kole naozaj padali krásne góly a futbalový priaznivec plesal aj pri prvom nitrianskom góle do siete Zlatých Moraviec. Šimončič si spracoval odrazenú loptu zo súboja Majerníka s Benčíkom a s pomocou jemného teču vyhnal všetkých pavúkov z Kuciakovej brány, čím naštartoval Nitru k ďalším trom dôležitým bodom.
 
Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Takmer po každom jednom víťaznom zápase Ružomberka sa musí podčiarknuť jeho podiel na zisku troch bodoch pre Liptákov. Aj proti Banskej Bystrici sa výrazne zapísal do zápasových štatistík. Najprv vybojoval loptu v súboji s Teixeirom a vzápätí prihral na gól Serečina, ale jeho vrchol prišiel tesne pred koncom, keď využil chybu Boroša a strelil víťazný gól.
 
Útočníci
 
Leandre Tawamba (Nitra) – Angažmán v Nitre mu vyšiel až na druhý pokus, ale tento Kamerunčan sa začína pomaly ukazovať. Tréner Vukušič ho vysunul do útoku, kde vie využiť svoju postavu a podržať loptu. V Zlatých Moravciach sa mohol dočkať gólu už v prvom polčase, ale jeho dobrú strelu Kuciak vyrazil. Ale to, čo predviedol v druhom polčase sa často nevidí. Cicmanov aut si spracoval hruďou a po otočke exportne rozvlnil sieť.
 
Adam Zreľák (Ružomberok) – Mladý ružomberský útočník sa trochu prekvapujúco prepracoval do základnej zostavy na úkor Mukendiho, ale začína splácať dôveru od trénera Šimča. Proti Banskej Bystrici strelil svoj premiérový ligový gól, ale nemuselo zostať iba pri ňom, pretože mal ďalšie tri čisté šance. Všetko si vynahradil tesne pred koncom, keď po jeho centri padol víťazný gól.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.