Main Content

KOMENTÁR: Smutný Gáborík = potešený Vůjtek

štvrtok, 4. apríl 2013 11:28 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Smutný Gáborík = potešený Vůjtek
KOMENTÁR: Smutný Gáborík = potešený Vůjtek

Včera prišlo to, čo sa už dlho očakávalo. V drese Rangers trápiaci sa Marián Gáborík bol vymenený do Columbusu, tímu dlhodobo okupujúceho spodné priečky tabuľky NHL. Nepríjemná situácia pre hráča, poveľkonočný darček pre trénera slovenskej hokejovej reprezentácie.

Komentár Jakuba Mihálíka

To, že sa bude Gáborík z Manhattanu sťahovať, očakávali všetci. Výmena by mala prospieť, ako jemu, tak aj New Yorku. To, že sa ale dostane do tímu, ktorý je už dlhé roky najhorším tímom celej kanadsko-americkej súťaže, však čakal málokto. Rozčarovanie neskrýval ani samotný Gabby, ktorý si tak bude musieť začať zvykať na prehry. V pozícii najväčšej a jedinej hviezdy svojho tímu sa však už ocitol, keď svojimi výkonmi ťahal Minnesotu Wild, preto nemusí byť jeho pôsobenie v Columbuse až tak smutným, ako sa možno zdá pár hodín po oznámení výmeny. V tíme, v ktorom bude určite najvyťaženejším hráčom, môže znovuobjaviť svoju pohodu, pretože po pár nevydarených striedaniach, určite nebude preradený do tretej, či štvrtej formácie. Gáborík na ľade znamená nebezpečenstvo, čo vedia všetci. Teda až na Rangers.

Kto pravdepodobne najviac privítal tento prestup, je náš reprezentačný tréner. Láďa Vůjtek sa borí s problémami pri skladaní nášho výberu, keď ospravedlnenku strieda ďalšia ospravedlnenka. Silu doterajšieho kádra ukázala včerajšia drvivá prehra od Švédov, preto je nám všetkým jasné, že káder treba posilniť. Tak významnému trénerovi, ako Vůjtek je, je takisto jasné, že s kádrom treba niečo robiť. Preto lanári na šampionát veterána Stumpela, preto úpenlivo čaká na Šatana. A preto môže považovať Gáboríkov prestup za dar z jasného neba. Marián si bude chcieť napraviť chuť po nevydarenej sezóne a keďže bude k dispozícii už po základnej časti, je veľmi pravdepodobné, že na šampionát pricestuje. Vůjtek tak získa streleckého lídra tímu, čo je o problém menej pri šití tohtoročnej šampionátovej taktiky. Na Slovensku tak aspoň najbližší mesiac bude znieť: Marián, nebuď smutný, my sa už na teba tešíme v reprezentačnom drese.