Main Content

Futbal-MS-kval.: Rio Ferdinand šokovaný z prejavov rasizmu anglických fanúšikov

piatok, 29. marec 2013 17:30 | Autor: TASR

Londýn 29. marca (TASR) - Bývalý anglický futbalový reprezentant Rio Ferdinand zostal šokovaný, keď sa dozvedel, že ostrovní fanúšikovia spievali rasistické piesne o ňom a jeho bratovi. K nepríjemnému incidentu došlo v San Maríne počas piatkového zápasu kvalifikácie MS 2014, v ktorom Albion zvíťazil 8:0.

Futbal proti rasizmu v Európe (FARE) už kontaktoval Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) v súvislosti so sťažnosťami a teraz anglická asociácia dostane vyrozumenie o incidente, ktorý môže spôsobiť, že Anglicko bude hrať ďalší zápas bez divákov.

"Od fanúšikov v hľadisku očakávate aj vtipy a žarty, čo je súčasť futbalu. Lenže rasizmus rozhodne nie je na smiech... Navyše, od vlastných fanúšikov? To už je niečo," uviedol 34-ročný Rio Ferdinand na sociálnej sieti. "Vždy sa nájde menšia skupinka, ktorá robí zlé meno aj tým ostatným. Len to netreba brať na ľahkú váhu. Uvidíme, čo prinesie vyšetrovanie."

UEFA v priebehu tohto týždňa opätovne zdôraznila, že v prípade prejavov rasizmu na štadiónoch, budú mať rozhodcovia právo okamžite prerušiť alebo ukončiť zápas.