Main Content

Basketbal-EL: Kováčik by individuálne hodnotenie vymenil za bronz

pondelok, 25. marec 2013 18:30 | Autor: TASR

Košice 25. marca (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice prileteli v pondelok popoludní z ruského Jekaterinburgu späť do Košíc, kde ich v letiskovej hale privítala i hŕstka basketbalových priaznivcov spevom a rôznymi pokrikmi. Po prehratom zápase o bronz zavládol na lavičke slovenského šampióna obrovský smútok, pretože po prvý raz v histórii klub siahal v najprestížnejšej ženskej európskej súťaži na medailu.

"Sklamanie už určite prebolelo. Veľmi veľké bolo najmä po semifinálovom zápase, pretože to chcenie bolo obrovské a dvadsaťdeväť minút sme boli v zápase s Fenerbahce lepším družstvom. Odišli sme fyzicky a je to zásluha toho, že sme kvalitu nedokázali nahradiť nasadením a dobrou taktikou. Do finále zaslúžene postúpil Fenerbahce Istanbul a jediná vec z celého turnaja je, že sme nenašli psychické sily v zápase o tretie miesto. Možno sme viac chceli ako sme mohli a narazili sme na veľmi kvalitne takticky pripraveného súpera, ktorý nám neumožnil hrať našu hru. Preto to sklamanie trošku zostalo, ale v konečnom dôsledku ako nás tam vyhodnotili, či už trénera alebo celé družstvo a s našimi možnosťami čo sme dosiahli, tak je fantastický úspech," uviedol generálny manažér Daniel Jendrichovský.

V tíme Good Angels neboli obrovské hviezdy, no dobrou chémiou, prácou a taktikou sa im podaril malý zázrak, keď sa prebojovali medzi štyri najlepšie európske kluby. "Bol by som veľmi rád, aby všetci tí, ktorí nám v zahraničí poklepávali po chrbte a vraveli, že teraz nebudeme mať problém s financovaním, mali pravdu. Ja osobne si to nemyslím, ale budem vždy s radosťou spomínať na tento turnaj, pretože je to vrchol mojej kariéry a ja som si ten týždeň naozaj užíval," zamyslel sa Jendrichovský.

Tréner Maroš Kováčik bol ocenený európskymi trénermi za najlepšieho kouča tohtoročnej edície EL. "Dostalo sa to ku mne, či už od trénerov alebo aj cez FIBA Europe, čo ma naozaj teší. Ale ako som už povedal pred zápasom o tretie miesto, že radšej by som vymenil moje hodnotenie za bronzovú medailu," skonštatoval Kováčik, ktorý načrtol aj ďalší program družstva: "Už zajtra a v stredu hráme zápasy, čiže pomedzi to si musíme nájsť nejako čas. Ten program je neúprosný a v sobotu už hráme semifinále, takže nie je čas na oddych. Bude to zaujímavé, že nám odídu dve hráčky Plenette Piersonová, Natasha Lacyová a musíme to nejako prispôsobiť."

Kapitánka Lucia Kupčíková mala po prílete do Košíc dobré pocity, ktoré dala najavo aj úsmevom na perách. "Pocity sú úžasné, keďže nás vítajú naši skalní fanúšikovia. Je to príjemný pocit, že na nás mysleli a fandia nám. I keď sme boli po poslednom zápase trošku smutné, že sme nezískali to tretie miesto. Následne sme si uvedomili, že aj tak to je úspech pre Košice, pre náš basketbal a urobili sme to, čo bolo v našich silách."