Main Content

NHL: Dallas vymenil kapitána Brendena Morrowa do Pittsburghu

pondelok, 25. marec 2013 08:30 | Autor: TASR

Dallas 25. marca (TASR) - Skúsený hokejový útočník Brenden Morrow po dvanástich rokoch opúšťa klub NHL Dallas Stars. Vedenie dallaských "hviezd" poslalo svojho doterajšieho kapitána spolu s treťokolovým výberom v tohtoročnom drafte do Pittsburghu výmenou za menovca - obrancu Josha Morrowa a voľbu v 5. kole draftu 2013.

Brenden Morrow, ktorý v 29 zápasoch skráteného ročníka nazbieral 6 gólov a 5 asistencií, pred trejdom zrušil klauzulu o svojej nevymeniteľnosti. Tridsaťštyriročnému krídelníkovi vyprší šesťročný kontrakt s priemerným ročným zárobkom 4,1 milióna dolárov po konci prebiehajúcej sezóny. Člen zlatého kanadského tímu zo ZOH 2010 strávil v Dallase celú svoju doterajšiu profiligovú kariéru, v 835 vystúpeniach v základnej časti zaznamenal 243 gólov a 285 asistencií, k nim pridal 42 bodov (17+25) v 78 dueloch play off.

Penguins v osobe Brendena Morrowa získali ostrieľaného silového útočníka. "Vždy sme chceli mužstvo doplniť o hráča, ktorý hrá rovnakým štýlom ako Brenden. Je to súťaživý typ, ktorý dodá správnu iskru a obohatí našu hru o potrebné fyzické prvky," uviedol pre nhl.com generálny manažér "tučniakov" Ray Shero. "Samozrejme, v tejto fáze sezóny je to otázka dopytu a ponuky a na trhu je obmedzený počet dostupných hráčov. Preto sme museli obetovať perspektívneho hokejistu, akým je Joe Morrow," vysvetlil.