Main Content

Basketbal-EL: Košičanky smútili po neúspešnom boji o bronz, chýbali fyzické sily

nedeľa, 24. marec 2013 15:30 | Autor: TASR

Jekaterinburg 24. marca (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice v nedeľu nezakončili svoju najlepšiu klubovú euroligovú sezónu na finálovom turnaji Final Eight Európskej ligy 2012/13 v ruskom Jekaterinburgu ziskom bronzovej medaily a na lavičke slovenského šampióna zavládol obrovský smútok. Podľa slov generálneho manažéra Daniela Jendrichovského rozhodla pravdepodobne slabšia fyzická príprava klubu z metropoly východu.

Pre slovenskú ženskú klubovú scénu je však umiestnenie medzi štyrmi najlepšími európskymi družstvami nepochybne dobrou vizitkou. "S odstupom času môžeme hodnotiť tento výsledok trošku triezvejšie ako teraz, momentálne je sklamanie veľmi veľké," zhodnotil pre TASR stroho Jendrichovský a dodal: "Verili sme totiž, že máme aj na Fenerbahce Istanbul a môžeme postúpiť do finále. Bolo vidieť, že fyzicky sme asi neboli tak pripravení, aby sme dokázali tých päť zápasov zvládnuť a to nás stálo medailu."

Košický klub Good Angels, ktorý bol nepochybne najväčším prekvapením tejto sezóny EL, tak zopakoval umiestnenie Ružomberka spred jedenástich rokov a Slovensko malo znova svojho zástupcu medzi európskou elitou. "Je ťažké porovnávať túto dobu s minulou. My sme uhrali fantastický výsledok, ale dnes sme premrhali šancu priniesť medailu na Slovensko," skonštatoval smutne Jendrichovský.