Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (15.–21.3.)

nedeľa, 24. marec 2013 10:28 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (15.–21.3.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (15.–21.3.) | zdroj: foto TASR

Zámorská NHL je v plnom prúde a my vam po týždni opäť prinášame elitnú zostavu. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte váš názor do diskusie!

Brankár

Sergej Bobrovskij (Columbus Blue Jackets) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstva, 71 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 1,5 inkasovaných gólov na zápas, 1 shutout, 95,9% úspešnosť zásahov

Ruský gólman mal po príchode z Philadelphie Flyers spasiť podpriemerné mužstvo Columbusu. A darí sa mu to. Napriek tomu, že „modrokabátnici“ nijak neoslňujú svojimi výkonmi, sú veľmi blízko postupu do play-off. Najväčšiu zásluhu má na tom práve 24-ročný brankár. Ten svoj tím v uplynulom týždni doviedol k dvom víťazstvám, keď 39 zákrokmi pomohol zdolať Phoenix 1:0 po samostatných nájazdoch a dva body vychytal Blue Jackets aj vo vyrovnanom súboji s Nashvillom Predators, keď sa prezentoval 32 úspešnými zákrokmi a Columbus zvíťazil 3:2.

Obrancovia

Sergej Gončar (Ottawa Senators) Bilancia týždňa: 1+7

Druhý Rus v našej Elitnej zostave. Skúsený bek sa zaradil medzi najproduktívnejších hráčov sledovaného obdobia. Zaznamenal osem bodov, keď si svoj bodový účet otvoril v piatok, na výhre v Buffale 4:3 sa podieľal dvomi prihrávkami a rovnakým výkonom sa prezentoval pri výhre 4:1 nad Winnipegom Jets a stal sa treťou hviezdou duelu. V zápase v New Yorku Islanders pomohol svojmu tímu zvíťaziť 5:3 opäť dvomi asistenciami, ku ktorým pridal víťazný gól a stal sa prvou hviezdou zápasu. Týždeň zavŕšil vo štvrtok jednou gólovou prihrávkou, ktorou však nedokázal odvrátiť prehru svojho tímu v pomere 2:1 s Bostonom Bruins.

Roman Josi (Nashville Predators)
Bilancia týždňa: 1+6

Skúseného Gončara dopĺňa v obrannej dvojici „mladé ucho“ Roman Josi. 22-ročný bek prežil jeden zo svojich najlepších týždňov v zámorí. Rodák z Bernu sa na začiatku týždňa prezentoval dvomi prihrávkami, ktoré však nestačili na víťazstvo a „Preds“ podľahli Calgary 6:3. V nedeľu sa prezentoval bilanciou 1+1, no ani to nestačilo na výhru a Nashville prehral v Edmontone 3:2. Josi bodoval aj v treťom dueli svojho tímu. Columbus porazil Nashville 4:3 a švajčiarsky zadák zaznamenal jeden bod za prihrávku. Josiho celok zakončil týždeň víťazstvom 5:3 nad Calgary, 188 centimetrov vysoký obranca dvakrát asistoval.

Útočníci

Nazem Kadri (Toronto Maple Leafs) Bilancia týždňa: 2+6


Rodák z kanadskej provincie Ontario prežíva prelomovú sezónu. Svojimi skvelými výkonmi sa prebojoval do top desiatky kanadského bodovania, keď v sledovanom období bol najproduktívnejším hráčom NHL. Kadri týždeň začal dvomi asistenciami v dueli s Winnipegom. Toronta však prehralo 4:5 po samostatných nájazdoch. V dueli s Tampu Bay sa „javorové listy“ tešili z víťazstva 4:2, 22-ročný forward zaznamenal hattrick prihrávok a bol vyhlásený prvou hviezdou zápasu. Týždeň zakončil skvelou bilanciou 2+1, ktorou však neodvrátil prehru svojho celku na ľade Buffala 5:4 po shootoutoch.

Jonathan Toews (Chicago Blackhawks)
Bilancia týždňa: 4+3

„Captains Serious“ patrí medzi lídrov Chicaga na ľade aj mimo neho. Toews je komplexný hráč, ktorý fanúšikov neohuruje fenomenálnymi štatistikami. Veď jeho bodové maximum činí 76 kanadských bodov v 80 zápasoch. 24-ročný center sa však tentoraz zaradil medzi najproduktívnejších hráčov ligy. Momentálne mu patrí devätnásta priečka. Rodák z Winnipegu sa najprv podieľal na rozobratí Dallasu v pomere 8:1 dvomi gólmi a jednou asistenciou a stal sa prvou hviezdou stretnutia. Bilanciou 1+2 doviedol Chicago k výhre 5:2 na ľade Colorada a darilo sa mu aj v Anaheime, ktorému vsietil jeden gól, no Chicago prehralo 4:2.

Patrick Kane (Chicago Blackhawks) Bilancia týždňa: 2+5

Americký reprezentant sa od začiatku sezóny zaradil medzi najproduktívnejších hráčov NHL a pravidelne zbiera body. V období za 15. až 21. marec ich pozbieral celkovo sedem. V spomínanom dueli v Dallase (8:1) bol menovaný za druhú hviezdu duelu, keď raz skóroval a na ďalšie dva góly prihral a bilanciu 1+2 zaznamenal aj vo víťaznom stretnutí s „lavínami“ z Colorada v ktorom Hawks zvíťazili 5:2 a stal sa prvou hviezdou zápasu. Týždeň zavŕšil jednou asistenciou, ktorá však nestačila na body a Anaheim zdolal Chicago 4:2.