Main Content

Začína play-off basketbalovej Extraligy. Tu sú naše tipy!

sobota, 23. marec 2013 11:54 | Autor: Viktor Štefaňák

Začína play-off basketbalovej Extraligy. Tu sú naše tipy!
Začína play-off basketbalovej Extraligy. Tu sú naše tipy! | zdroj: foto TASR

Už dnes štartuje playoff slovenskej najvyššej súťaže mužov. Pozreli sme sa na jednotlivé dvojice a pripravili sme našu predikciu vývoja série a možné rozhodujúce faktory. Pripomíname, že štvrťfinále sa hrá na tri víťazné zápasy.

Komárno vs. Handlová

Prvú dvojicu vytvoril víťaz základnej časti z Komárna a posledný tím ligy z Handlovej (Levice neberieme v úvahu, keďže hrajú v Čechách). Aj keď nemá najlepšiu formu, má skúseného trénera Róna a vyrovnanú zostavu. Až šesť hráčov malo v sezóne priemer viac ako 10 bodov na zápas. Naopak Baníci prehrali 14 z posledných 15 zápasov a sú na to veľmi zle po psychickej stránke. Tím má finančné problémy a na hre mužstva je to cítiť. Jediný svetlý moment v ich hre je Bridgewaters, ktorý v sezóne proti Komárnu ešte nehral. No séria má jasného favorita. Komárno vyhralo nad baníkmi všetky štyri zápasy v sezóne.

Náš tip: 3:0 pre Komárno


Nitra vs. Svit

Nitra skončila v základnej časti za Komárnom a mali na konte len o jednu prehru menej ako južania. Naopak Svit nemal o veľa lepšiu bilanciu ako posledná Handlová a celú sezónu sa viac menej trápil. Nitra získala pred záverom základnej časti zaujímavú posilu Noela, hráča so skúsenosťami z NBA. Ten sa okamžite stal lídrom streleckej produktivity tímu. Za Nitru hrá solídne minúty aj Slovák Tomek. Naopak Svit skúšal v sezóne množstvo hráčov a tím je preplnený legionármi, čo môže takisto zavážiť. No Nitra patrí medzi favoritov na titul a mala by s prehľadom postúpiť, keďže vyhrala všetky štyri zápasy so Svitom v sezóne.

Náš tip: 3:1 pre Nitru

Inter BA vs. Banská Bystrica

Inter sa pred sezónou posilnil najviac zo všetkých tímov. Prišiel nový sponzor a priviedol viaceré hviezdy našej reprezentácie ako Martin Rančík aj Sedmák, či hráči so skúsenosťami z NBA Garnett a Tucker. Porozprával nám o tom aj GM Ondruš. Inter finišoval sezónu vo veľkom štýle, ale otázka je, ako sa hráči pred playoff stihli zohrať a či využijú skúsenosti aj na ihrisku. Banská Bystrica bude patriť medzi čiernych koňov a hlavne doma je nesmierne silná, prehrala tam len 3 stretnutia zo 16. Lenže Inter začína doma a dôležité bude pre Bystricu uchmatnúť v Bratislave aspoň jedno víťazstvo. Tá sa opiera o široký káder a každý z tímu dokáže skórovať. Táto séria by mala byť zaujímavejšia, ako prvé dve. Inter vyhral nad Bystričanmi tri zápasy zo štyroch.

Náš tip: 3:1 pre Inter
 

Spišská Nová Ves vs. Prievidza


Jednoznačne ťahák prvého kola playoff. Súboj posledného majstra a tímu, ktorý môže prekvapiť. Spišiaci mali v sezóne jasného lídra v osobe Ackera, ktorý bol najužitočnejším hráčom ligy a zároveň aj jej najlepší strelec. Sekunduje mu jeho krajan Burke. Spišiaci sa budú spoliehať na túto dvojicu a dúfať, že Ackera Prievidžania neubránia. Tí majú veľký tromf v domácom prostredí, keďže domáca hala pre 3500 divákov býva aj napriek slabším výsledkom plná. Prievidza ako obhajca titulu bude útočiť zo zadných radov a pomôcť by jej mala početná skupina legionárov na čele s Harrisom, medzi ktorých dobre zapadá Slovák Baťka. Okrem súbojov na palubovke sa dá čakať niečo podobné aj v hľadisku, keďže oba tímy majú skvelých fanúšikov. Všetky zápasy by mali byť absolútne vyrovnané, čo hovorí aj stav stretnutí v sezóne v pomere 2:2.

Náš tip: 3:2 pre Prievidzu