Main Content

Analýzy 2. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program

sobota, 28. august 2010 11:15 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 2. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program
Analýzy 2. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Tento týždeň cestovali tri kluby na ihriská svojich súperov v európskych pohároch (jedine Stuttgart hral doma), pričom o tri dni ich už čakalo ďalšie kolo Bundesligy.

1. FC kaiserlautern - Bayern Mníchov, piatok 19:30

Obidva kluby mali v lige dobrý štart. Domáci síce s Kolínom prehrávali 0:1, ten však zápas dohrával s desiatimi hráčmi, čo Kaiserslautern v závere využil na strelenie troch gólov. 

Majstrovský Bayern dokázal v nadstavenom čase zlomiť obranu Wolfsburgu, úvodné kolo teda prežil bez straty bodu.  

Martin Demichelis nedávno oznámil, že chce odísť z Bayernu, záujem oňho má Juventus, Chelsea, Barcelona i FC Sevilla. Dynamo Moskva má naviac záujem o stredopoliara Anatolija Tymoščuka. Z mužstva už odišiel do Neapolu Jose Sosa, za ktorého Bavori zinkasovali 2 milióny eur. Bayern má záujem o krídelného záložníka Mathieua Valbuenu z Marseille, ktorý hral minulú sezónu v Ligue 1 výborne. Mario Gomez, v súčasnosti štvrtý útočník v tíme, vyjadril svoj záujem vrátiť sa do základnej zostavy.  

Kaiserslautern bol v minule sezóne v nemeckej Bundeslige 2 doma silný, zatiaľ čo Bayern hral vonku horšie ako doma, tipnúť si tak na výsledok tohto zápasu bude teda dosť ťažké. Kurzy na výhru hostí sú veľmi nízke.  

Náš tip/y: obaja dajú gól (kurz 1,73)

 

Schalke 04 - Hannover 96, sobota 14:30

Domáci sa chcú pred koncom prestupového obdobia ešte posilniť, režisérovi hry Wolfsburgu Zvjezdanovi Misimovicovi ponúkajú štvorročný kontrakt, počas ktorého by zarobil 14 miliónov eur a bonusy. Julia Baptistu z AS Rím chce klub získať za 5 miliónov €. Záujem majú ešte o dvoch hráčov – útočníka Brandaa z Marseille a Rafaela Van Der Vaarta z Realu Madrid. 

Zatiaľ to však vyzerá tak, že doterajšie investície Schalke sa veľmi nevyplatili, mužstvo v prvom kole s Hamburgom prehralo.  

Hannover si doma poradil s Frankfurtom, tím získal sebavedomie na to, aby sa vyhýbal zostupovým priečkam.  

Záložník hostí Carlitos utrpel vážne zranenie kolena (natrhnutý väz), pravdepodobne vynechá celú sezónu.  

Obranca Schalke Howedes uvidel v zápase proti Hamburgu červenú kartu, v tomto súboji si teda pre trest nezahrá.  

Po niekoľkých zlých výsledkoch Schalke z minulej sezóny veľmi neveríme ich domácemu triumfu. Po prehre s Hamburgom však mužstvo bude chcieť zabodovať naplno, takže tipovať víťazstvo Hannoveru by bolo taktiež riskantné. 

Náš tip/y: remíza za malý vklad (kurz 4,99)

 

Werder Brémy - 1. FC Kolín, sobota 14:30

Minulý týždeň sa Werder zdal byť v dobrej forme, Sampdoriu doma zdolal 3:1. Na štadióne Hoffenheimu sa hneď v úvode ujali vedenia, domáci však rýchlo vyrovnali a v posledných siedmich minútach prvého polčasu dokázali pridať ďalšie tri góly, čím rozhodli o osude stretnutia. Werderu sa naviac zranil Hugo Almeida, zdravotné problémy majú aj Naldo a Aaron Hunt. Klub bol tento týždeň na pokraji vypadnutia v Lige Majstrov, v Janove po 90 minútach prehrával so Sampdoriou 0:3. V tretej minúte nadstaveného času však skóroval Rosenberg, vďaka čomu dostal zápas do predĺženia. V ňom strelil rozhodujúci gól Claudio Pizzaro. Po odchode Diega a Ozila v posledných dvoch rokoch sa zdá, že by sa Marco Marin mohol stať novým lídrom zálohy tímu. Klub je blízko k získaniu 33-ročného Mikaela Silvestreho, ktorý by posilnil ich obranu, s ktorou má Werder už tradične problémy.  

Kapitán Kolína Youssef Mohamad dostal trojzápasový dištanc za faul na Erwina Hoffera. Toto rozhodnutie vyvolalo u fanúšikov rôzne reakcie, Mohamad môže požiadať o zníženie trestu na jedno stretnutie, čo je štandardný trest za udelenie priamej červenej karty.  

Po veľmi ustarostenom minulom týždni so zmiešanými pocitmi bude chcieť Werder pokračovať v lepších výkonoch. Doma by mal Kolín zdolať, hostia majú šancu iba ak by dokázali zopakovať svoj zázračný rekord na ihriskách súperov z minulej sezóny.  

Náš tip/y: 3 a viac gólov (kurz 1,53)

 

VfL Wolfsburg - FSV Mainz 05, sobota 14:30

Tréner Mainzu Thomas Tuchel po výhre 2:0 nad Stuttgartom verí v ďalšie úspešné výsledky. 

„Ukázali sme, že sme konkurencieschopní. Naši noví hráči boli výborní, s dobrými výsledkami sme ešte neskončili“.  

Áno, kouč Tuchel má veľa dôvodov veriť tomu, že jeho tím je konkurencieschopný. Minulú sezónu zažil Mainz domácu 11-zápasovú neporaziteľnosť. Vlani však Wolfsburg Mainz dvakrát porazil (3:2, 2:0), raz sa zrodila remíza 3:3. 

Misimovic prestúpil do Schalke, Friedrich bude vlkom chýbať na neurčito kvôli zraneniu chrbta. Ako náhradu za Misimovica ponúklo vedenie klubu údajne 20 miliónov eur za stredopoliara Juventusu Diega. Real Madrid túži po Edinovi Džekovi, Wolfsburg zaňho však požaduje až 40 miliónov €, takže z tohto obchodu zrejme nič nebude.  

Domáci budú chcieť proti Mainzu vyhrať. Kurzy na ich víťazstvo sú veľmi nízke, rovnako je to aj s kurzom na viac ako 2.5 gólov v zápase. 

Náš tip/y: 3 a viac gólov (kurz 1,58)

 

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV, sobota 14:30

Ďalší súboj medzi dvoma klubmi, ktoré dosiahli v prvom kole rozdielne výsledky. Frankfurt prehral s Hannoverom, zatiaľ čo Hamburg porazil Schalke vďaka dvom gólom Van Nistelrooya. 

Ľavý obranca Eintrachtu Nikola Petkovic bude do januára 2011 hosťovať v Amkar Perm.  

Obe stretnutia medzi týmito dvoma mužstvami sa v minulom ročníku skončili nerozhodne, mali by sme však mať na pamäti, že Frankfurt hral dobre najmä doma.  

Náš tip/y: 1X (kurz 1,56)

 

1. FC Norinberg - SC Freiburg, sobota 14:30

Norimbergu sa v minulom kole podarilo uhrať remízu v Gladbachu. Hostia mali nešťastný úvod v Bundeslige. Proti St. Pauli sa v 78. minúte presadil Cisse, v záverečných desiatich minútach však inkasovali tri góly. 

Minulý rok oba tímy bojovali o záchranu, Norimberg bol účastníkom play-out, zatiaľ čo Freiburg sa dokázal vyhnúť zóne ohrozenia.  

Radíme podať na výhru domácich, napriek tomu, že Freiburg vlani dvakrát zdolal Norimberg, čo napokon aj rozhodlo o osude oboch tímov. Freiburg skončil s 35-timi bodmi, Norimberg ich mal na svojom konte o štyri menej. Ak by Norimberg vyhral aspoň jeden z tých dvoch súbojov, tak by mohol skončiť pred Freiburgom. Domáci sa teda budú chcieť hosťom revanšovať.  

Náš tip/y: Norinberg (kurz 1,93)

 

FC St. Pauli - Hoffenheim, sobota 17:30

Pre Hoffenheim je to už tretia sezóna v Bundeslige, po ich víťazstve 4:1 nad Werderom môžeme predpokladať, že budú pokračovať vo svojich úspešným predchádzajúcich sezónach, pričom už hneď v tej prvej, v roku 2008, mali skvelý štart. Z prvých 11-tich súbojov vyhrali osem, podľahli iba Werderu a Leverkusenu. O rok neskôr to bolo 6 výhier v prvýh 11 kolách.

St. Pauli sa dostalo do Bundesligy po mnohých rokoch a chceli by sa v nej udržať, pokiaľ možno bez problémov. Proti Freiburgu mužstvo ešte desať minút pred koncom prehrávalo 0:1, v závere sa však postaralo o trojgólovú smršť, vďaka čomu získalo cenné tri body. Tento týždeň hrá St. Pauli doma, kde sú ešte silnejší. Kurzy sú naklonené Hoffenheimu, my však veľmi nesúhlasíme. Radíme radšej podať na výhru domácich v kurze 3.20.

Náš tip/y: St.Pauli (kurz 3,20)

 

Bayern Leverkusen - Borrusia Monchengladbach, nedeľa 14:30

Leverkusen dokázal v úvode sezóny poraziť Dortmund na jeho ihrisku, čo mužstvu dodalo potrebné sebavedomie. Tri dni predtým hral Bayer odvetný zápas proti Simferopoľu v Ukrajine. Leverkusen vyhral prvý zápas proti tomuto klubu 3:0, mali teda možnosť nechať odpočívať svoje opory. I bez nich dokázali Simferopoľ poraziť – 3:1. Gladbach vstúpil do novej sezóny so ziskom jedného bodu proti Norimbergu. Fanúšikov klubu môže tešiť, že útočník Mohamadou Idrissou sa strelecky presadil hneď vo svojom prvom vystúpení. Brankár Logan Bailly kvôli zraneniu nohy, ktoré utrpel počas stredajšieho tréningu, nebude môcť proti Leverkusenu nastúpiť.  

Obranca Bayeru Hans Sarpei podpísal dvojročnú zmluvu so Schalke. Michael Ballack odohral proti Dortmundu celý zápas, na Ukrajinu však už s tímom necestoval, pretože ho ešte stále trápi zranený členok. Možno nebude môcť ani reprezentovať Nemecko v blížiacej sa kvalifikácii na Euro 2012.  ´

V drese Gladbachu proti Leverkusenu už zrejme uvidíme aj útočníka Igora De Camarga, pre ktorého to bude debut v novom klube. Domáci by mali tento súboj zvládnuť, avšak kurzy na ich výhru sú nízke.  

Náš tip/y: Leverkusen (kurz 1,40)

 

 

VfB Stuttgart - Borrusia Dortmund, nedeľa 16:30

Tieto dva kluby majú niečo spoločné. Oba tímy prehrali svoje úvodné zápasy 0:2. Obe mužstvá takisto odohrali tento týždeň odvety v Európskej lige UEFA. Pri tomto fakte však podobnosť týchto dvoch klubov končí. Dortmund hral v Azerbajdžane, zatiaľ čo Stuttgart doma. Borussia v prvom súboji proti Qarabagu vyhrala 4:0, v odvete si teda hráči mohli dopriať trochu oddychu (vyhrali i druhý zápas,1:0). Stuttgartu sa takisto v prvom stretnutí podarilo zvíťaziť, v Bratislave porazil Slovan 1:0. V odvete belasí v 53. minúte viedli už 2:0, nie dlho po druhom góle bol však vylúčený Slovanista Breznaník. Hneď nato Stuttgart znížil na 1:2, tento výsledok však stále posúval ďalej slovenský klub. O osem minút neskôr však domáci vyrovnali, vďaka čomu postúpili do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.  

Dortmund tento týždeň absolvoval dlhú cestu do Azerbajdžanu, Stuttgart odohral ťažký zápas proti Slovanu. Kto z nich získa prvé body v tejto sezóne? Možno si ich rozdelia. Nepredpokladáme, že uvidíme mnoho gólov.  

Náš tip/y: remíza (kurz 3,30)