Main Content

Najlepší trojkár histórie NBA si spestrí dôchodok herectvom

streda, 27. február 2013 22:00 | Autor: TASR

Kariéra najlepšieho trojkára v histórii zámorskej basketbalovej NBA sa síce schyľuje ku koncu, ale Ray Allen svoj športový dôchodok rozhodne nemieni zasvätiť odpočinku.

Môže za to i jeho status hraničného prípadu pacienta trpiaceho chronickou obsedantno-kompulzívnou poruchou, ktorá ho núti opakovane vykonávať určitý súbor činností. Šampión NBA z roku 2008 presunie svoje aktivity spod košov na strieborné plátno, kde nie je nijakým zelenáčom.

"Ide o niečo, čo ma bude udržiavať v neustálej permanencii. Je to pre mňa výzva, ktorou budem žiť každý deň," načrtol podľa FOX Sports Florida v súčasnosti 37-ročný hráč (nar. 20. júla 1975) Miami Heat.

Allen nie je vo svete filmu začiatočník. Napríklad v roku 1998 si po boku Denzela Washingtona zahral v športovej dráme Najlepší hráč (z angl. He Got Game), za čo si vyslúžil nomináciu televízie MTV v kategórii "Prelomový mužský herecký výkon".

"Je to rarita - športovec, ktorý je zároveň schopný herec," uviedol na jeho adresu filmový kritik Roger Ebert.

Ray Allen vo februári 2011 ešte ako hráč Bostonu prekonal Reggieho Millera v počte nastrieľaných trojok (2560) a odvtedy je líder tejto štatistiky. Aktuálne má na konte 2812 úspešných striel za tri body. V NBA dal za Milwaukee, Seattle, Boston a Miami dohromady 23 523 bodov.

© WEBNOVINY

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it