Main Content

Maria Šarapovová nevie či bude hrať proti Slovensku

streda, 13. február 2013 13:30 | Autor: TASR

Ruská tenistka Maria Šarapovová počas turnaja WTA v katarskej Dauhe povedala, že sa síce spojí s kapitánom národnej reprezentácie a zároveň prezidentom FTR Šamiľom Tarpiščevom v súvislosti s domácim aprílovým semifinále Pohára federácie družstiev žien proti Slovenkám, ale túto súťaž nemá na sezónu 2013 vo svojich plánoch. Informuje o tom magazín Tennis.

Šarapovová dodala, že vždy, keď pricestuje do Moskvy, ochorie. "Medzikontinentálne lety a zmeny časových pásiem môžu vážnym spôsobom ovplyvniť boj o vrcholný post v renkingu. Nehodláme komplikovať hráčkam život," vyhlásil Tarpiščev.

Dvadsaťpäťročná tenistka bude v týždni po aprílovom asociačnom termíne obhajovať titul na antuke v hale v nemeckom Stuttgarte. Duel so Slovenkami sa pravdepodobne uskutoční pod strechou na tvrdom povrchu v Kazani, ak sa v ruskej metropole nenájdu voľné priestory.

"Zborná" bola minulý týždeň pri moskovskom štvrťfinálovom víťazstve 3:2 nad Japonkami aj bez dvojnásobnej grandslamovej šampiónky Svetlany Kuznecovovej, ktorá sa vracia do diania po problémoch s kolenom a polročnej pauze. Petrohradčanka pre spomenutý portál povedala, že "zatiaľ nemá potuchy", či bude v semifinále Fed Cupu hrať.

Káder Ruska 9. - 10. februára tvorili Maria Kirilenková, Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová a Margarita Gasparianová.

© WEBNOVINY