Main Content

Elitná zostava 22. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 15. január 2013 14:27 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 22. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 22. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League má po víkende odhraných už 22. kôl. Prinášame vám elitnú zostavu víkendových zápasov, ktoré opäť priniesli zaujímavý futbal.

BRANKÁR

Joe Hart (Manchester City) - Manchester City získal v jednom zo šlágrov kola na pôde Arsenalu veľmi dôležité tri body, pričom Joe Hart bol úradujúcemu majstrovi po celý zápas dôležitou oporou, keď nevyťahoval loptu z brány ani raz. Eastlands nakoniec na Emirates Stadium zvíťazili 2-0.

OBRANCOVIA


Rafael (Manchester United) - Brazílsky mladík v službách Manchestru United neúnavne behal po lajne ihriska a obrane The Reds neraz podkúril presnými centrami. Treba podotknúť, že v tejto sezóne odohral aj lepšie stretnutia, no v derby zápase ukázal, že už nie je len neskúsené „ucho“, ale naopak jeden z najlepších krajných obrancov v Premier League. 

Martin Škrtel (FC Liverpool)
- Slovenský stopér na pôde Manchestru United odohral svoj dvojstý zápas v Premier League, no príliš spokojný byť nemohol, lebo The Reds prehrali 2:1. Napriek tomu patril Škrtel k oporám svojho tímu, keď bol v obrane tradične spoľahlivý a brankárovi Reinovi pomohol aj pri vykopnutí lopty z bránkovej čiary po pätičke Van Persieho.

David Luiz (Chelsea FC)
- Defenzívny univerzál Chelsea, David Luiz, ktorý v poslednom čase začal hrávať v strede zálohy, sa v dueli na pôde Stoke City predstavil opäť na pozícii stopéra a svoje miesto si zastal na výbornú. Aj vďaka nemu Chelsea neinkasovala na Britannia Stadium ani raz.

Patrice Evra (Manchester United)
  - Patrice Evra sa v poslednom čase z pozície obrancu nevídane rozstrieľal, pričom jeho presné zásahy sú pre Manchester United bodonosné. Evra mal prsty aj vo víťaznom góle Red Devils proti Liverpoolu, keď jeho hlavička trafila Vidiča, od ktorého sa lopta odrazila za chrbát bezmocného Pepeho Reinu. Francúzsky obranca asistoval okrem toho aj na prvý gól Van Persieho.

STREDOPOLIARI


James Milner (Manchester City)  - Anglický reprezentant James Milner odohral na Emirates Stadium výborný zápas a mal veľký podiel na výhre úradujúceho šampióna. Perličkou jeho výkonu bol otvárací gól stretnutia, keď sa ujala jeho ďalekonosná strela.

Frank Lampard (Chelsea FC)
- Legenda Chelsea Frank Lampard, ktorému vedenie The Blues napriek vynikajúcej forme neplánuje ponúknuť predĺženie zmluvy, predviedol proti The Potters ďalší výnimočný výkon, ktorý korunoval gólom na 3-0 z pokutového kopu. Lampardovi patril stred poľa a ak sa Chelsea nespamätá jeho nový zamestnávateľ si môže mydliť ruky.

Eden Hazard ( Chelsea FC)
- Belgický záložník Eden Hazard pomaly spláca Chelsea sumu, ktorú doňho londýnsky klub v lete vložil. Hazard dal obrane The Potters poriadne zabrať, pričom niektorým obrancom Stoke sa môže o jeho rýchlosti snívať ešte dodnes. Čerešničkou na torte bol jeho krásny gól z ďalekonosnej strely.

ÚTOČNÍCI


Daniel Sturridge (FC Liverpool) – Zdá sa, že Daniel Sturridge sa po prestupe z Chelsea do Liverpoolu v mužstve The Reds rýchlo udomácňuje, pričom trénerovi Rodgersovi sa odvďačil za prejavenú dôveru presným zásahom proti Manchestru United. Sturridge však mohol skórovať aj viackrát a v konečnom dôsledku jeho spálené šance stáli LFC všetky body.

Romelu Lukaku (West Bromwich Albion) - Belgický víchor Romelu Lukaku, ktorý je na hosťovaní vo West Brome z londýnskej Chelsea, zažíva vydarenú sezónu. V poslednom kole sa trafil za The Baggies hneď dvakrát. WBA však nepochopiteľne prehralo, keď v posledných desiatich minútach dostalo tri góly a odchádzali z Readingu s prehrou 2-3.

Robin Van Persie (Manchester United) - Kanoniera Robina Van Persieho nedokázala zastaviť ani obrana FC Liverpool, za čo pykala už v 19. minúte stretnutia. Holanďan mohol pridať aj ďalšie góly, no jeden mu zmaril šikovne Škrtel a niekoľko ďalších striel mu zlikvidoval Pepe Reina.  Van Persie napriek tomu kraľuje tabuľke strelcov súťaže so 17-timi presnými zásahmi.