Main Content

Basketbalisti New Orleans už nebudú sršni, ale pelikáni

streda, 5. december 2012 14:00 | Autor: TASR

Klub zámorskej basketbalovej NBA New Orleans Hornets zmení od sezóny 2013/2014 svoj názov. Ako informuje Yahoo! Sports, "sršňov" nahradia "pelikáni".

V organizácii od príchodu nového majiteľa Toma Bensona v apríli tohto roka hľadali výstižnejšie meno asociujúce niečo charakteristické pre ich louisianské sídlo.

Okrem Pelicans zvažovali v klube napríklad pomenovanie Krewe, čo je označenie skupiny umelcov v dobových kostýmoch na výročnom karnevale Mardi Grass v New Orleans.

Rybožravé vodné vtáky pelikány sú v oblasti Louisiany rozšírené. Vo svojej novele sa nimi inšpiroval spisovateľ John Grisham, ktorého preslávil neskôr Alanom J. Pakulom sfilmovaný slávny kriminálny thriller Prípad Pelikán s Juliou Robertsovou a Denzelom Washingtonom v hlavných úlohách.

Pomenovanie Hornets by sa mohlo vrátiť tímu Charlotte Bobcats, ktorý vlastní Michael Jordan. Klub Charlotte Hornets vstúpil na scénu NBA v roku 1988, v Severnej Karolíne hral pod týmto názvom naposledy v sezóne 2001/2002. Potom sa na dva roky presťahoval do New Orleans, kde vydržal tri sezóny.

Pre hurikán Katrina sa musel dočasne presunúť do Oklahoma City a do New Orleans sa vrátil od ročníka 2007/2008. Nový subjekt pod názvom Charlotte Bobcats pristúpil do NBA v roku 2004, Jordan sa stal jeho majiteľom vo februári 2010, keď ho odkúpil od Roberta Johnsona. Práva na názov Charlotte Hornets vlastní NBA, čo by mohlo urýchliť celý proces premenovávania.

© WEBNOVINY