Main Content

Najdrahšia jedenástka anglickej Premier League

štvrtok, 29. november 2012 13:42 | Autor: Anton Martinka

Najdrahšia jedenástka anglickej Premier League
Najdrahšia jedenástka anglickej Premier League | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám prvú časť štvordielneho seriálu, v ktorom vám predstavíme najdrahšie jedenástky elitných líg sveta. Ako prvú sme si zobrali na mušku anglickú Premier League.

Pri zostavovaní sme sa držali cien uvedených na webe transfermarkt.co.uk, pričom sme zostavili jedenástku v rozostavení 4-4-2.

BRANKÁR

Peter Čech (Chelsea) – 25 miliónov eur


Peter Čech si udržuje dlhodobo vysoký herný štandard a aj v tejto sezóne potvrdzuje, že patrí medzi svetovú brankársku špičku. Český brankár FC Chelsea si za roky strávene na Stamford Bridge vybudoval prestíž, ktorú sa nepokúša nik spochybniť a niet divu, že kraľuje aj rebríčku najdrahších brankárov súťaže. Na druhom mieste sa umiestnil Joe Hart z Manchestru City s hodnotou okolo 23,5 milióna eur.

OBRANCOVIA

Branislav Ivanovič (Chelsea) 21 miliónov eur

Ďalšou veľkou oporou defenzívnych radov “The Blues“ figurujúcou v našej zostave je pravý obranca Branislav Ivanovič. Nám neostáva nič iné len súhlasiť, keďže srbský obranca je aj podľa nás najlepším pravým obrancom v lige a pravdepodobne niekoľko nasledujúcich sezón si tento honor aj udrží. 

Vincent Kompany (Manchester City) 35 miliónov eur

Belgický stopér sa za roky strávené v Manchestri City vypracoval na jedného z najlepších stopérov na svete. Kompany sa stal neoddeliteľnou súčasťou miliardárskeho klubu a v minulej sezóne ho svojimi skvelými výkonmi s kapitánskou páskou na ruke doviedol až k titulu v anglickej Premier Leauge. Vedenie “Citizens“ sa vyjadrilo, že Kompany nie je na predaj, no jeho trhová hodnota podľa portálu transfermarkt je neuveriteľných 35 miliónov eur.

David Luiz (Chelsea) – 23 miliónov eur

25 ročný brazílsky stopér David Luiz sa v priebehu posledného roku zaradil medzi najlepších stopérov anglickej Premier League. Keď k jeho skvelým výkonom pripočítate aj stále nízky vek len 25 rokov je jasné, že jeho hodnota rastie do výšin. V súčasnosti sa tomuto vlasáčovi odhaduje cena 23 miliónov eur a určite bude ešte rásť...

Leighton Baines ( Everton) – 19 miliónov eur

Defenzívny pilier „Toffes” je podľa portálu transfermarkt trhovo najcennejším ľavým obrancom Premier League.  Výborné výkony 27-ročného anglického reprezentanta neunikli ani pozornosti veľkoklubov a už dlhšiu dobu sa šepká, že zaňho pripravuje atraktívnu ponuku tréner Manchestru United Alex Ferguson. Či vedenie Evertonu na čele s Davidom Moyesom ponuke odolá ukážu už najbližšie týždne.

* do výberu nebol zaradený Nemanja Vidič, lebo je dlhodobo zranený

  Odporúčame: Najlepšia 11-ka sveta nad 32 rokov


STREDOPOLIARI

Gareth Bale (Tottenham Hotspur) - 40 miliónov eur

Jedna z najväčších hviezd anglickej ligy a najlepší hráč Tottenhamu Hotspur Gareth Bale pochopiteľne nechýba v najdrahšej jedenástke Premier League. Rýchlonohý Walesan je aj v tejto sezóne najväčšou zbraňou Kohútov, čo potvrdzuje 6 gólmi a 5 asistenciami. O Baleovi sa v špekuluje najmä ako o novej posile Realu Madrid. Ak je táto fáma pravdivá Pusinky si budú musieť prichystať pekný balík, keďže trhová cena 23 ročného krídelníka sa odhaduje na 40 miliónov eur.

David Silva (Manchester City) - 50 miliónov eur

David Silva prichádzal do Premier League s renomé kvalitného špílmachra, no až v anglickej lige sa z neho stal jeden z najlepších stredopoliarov na svete. 26-ročný Španiel potvrdzuje svoje kvality v nabitom tíme Manchestru City, ale aj v španielskej reprezentácií, kde si dokázal nájsť miesto v základnej zostave po boku ďalších és akými sú Iniesta, Xavi, Fabregas, či Xabi Alonso. Vedenie Citizens pochopiteľne označilo Silvu rovnako ako Kompanyho za nepredajného. Portál transfermarkt  mu odhaduje hodnotu okolo 50 miliónov eur.

Eden Hazard (FC Chelsea) – 40 miliónov eur


Belgický supertalent Eden Hazard je najmladším hráčom v najdrahšej jedenástke Premier League. Virtuóz z La Louvière po príchode z francúzskeho Lille okamžite zapadol do zostavy Chelsea, z ktorej ho zrejme na dlhé roky nik nevytlačí. Ofenzívnemu stredopoliarovi z Belgicka sa v súčasnosti odhaduje hodnota na 40 miliónov eur, keď k tomu pripočítate extra nízky vek a veľký herný potenciál táto čiastka zrejme nebude konečná. 

Nani (Manchester United) – 35 miliónov eur

Portugalská hviezda Manchestru United Luis Nani laboroval v úvode sezóny s poranením kolennej šľachy, pričom toto zranenie mu doteraz nedovolilo predvádzať také výkony, na aké sme boli od neho zvyknutí v predchádzajúcich sezónach. Napriek tomu je tento hráč najcennejším pravým krídelníkom v Premier League, keď mu odborníci odhadujú hodnotu 35 miliónov eur. Nám ostáva dodať len toľko, že Naniho reálnu hodnotu sa zrejme dozvieme už v zime. Vraj sa chystá veľký prestup do Zenitu Petrohrad...

  Odporúčame: Najlepšia 11-ka sveta do 21 rokov

ÚTOČNÍCI

Wayne Rooney (Manchester United) - 65 miliónov eur

Na otázku či je Wayne Rooney najlepším útočníkom Premier League si netrúfame odpovedať. Isté je však to, že je tým najuniverzálnejším. Hodnota Rooneyho totiž tkvie nielen v počte strelených gólov, ale aj vo výpomoci obrane a skvelej práci v zálohe. Niet divu, že sám Rooney plánuje pribúdajúcim vekom čoraz častejšie hrávať v strede poľa. Portál transfermarkt mu tipuje cenu 65 miliónov eur. Tú reálnu sa však asi nikdy nedozvieme, keďže Rooney Old Trafford neplánuje nikdy opustiť.
 
Kun Aguero (Manchester City)  – 51 miliónov eur


Argentínsky kanonier s odhadovanou hodnotou 51 miliónov eur je druhým najcennejším forvardom na Britských Ostrovoch. Vďačí za to nielen výborným výkonom v Manchestri City, ale stále nízkemu veku, keď v 24-rokoch je perspektívnym hráčom pre všetky veľkokluby. Pri prestupovej politike Manchestru City si netrúfame tipovať, či nízky Argentínčan v dohľadnej dobe Etihad Stadium opustí, ale ak áno môžeme sa tešiť na zaujímavú prestupovú bombu.