Main Content

Tatar a Pánik v AHL hviezdami zápasov

nedeľa, 25. november 2012 11:30 | Autor: Dávid Lech

Tatar a Pánik v AHL hviezdami zápasov
Tatar a Pánik v AHL hviezdami zápasov | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V KHL sa odohral len jeden zápas, keď si sily zmerali Metallurg Novokuzneck so Sibirom Novosibirsk. Do tohto zápasu zasiahol aj jeden slovenský hokejista a to bek Novosibirsku Kristián Kudroč. Na víťazstve svojho klubu 0:1 sa bodovo nepodieľal, na ľade strávil takmer 18 minút a zaznamenal dva strelecké pokusy. 0

AHL

Za morom sa slovenským nádejám darilo. Presadiť sa dokázali traja slovenskí hokejisti, keď Marek Hrivík prispel jednou asistenciou k víťazstvu Connecticut na ľade Binghamtonu 5:7 a Tomáš Tatar s Richardom Pánikom boli zvolení za hviezdy zápasu. Prvý menovaný sa stal prvou hviezdou zápasu po tom, čo jeho Grand Rapids zvíťazil nad Chicagom 4:3 a Tatar konto súperovho brankára zaťažil dvoma gólmi z toho jeden z nich bol víťazný. Útočník Syracuse Richard Pánik vsietil jeden gól, no ten nestačil na víťazstvo a Syracuse prehral 1:2. Napriek tomu však bol Pánik vyhlásený druhou hviezdou zápasu.

Marek Hrivík (Connecticut) – 1 asistencia
Tomáš Tatar (Grand Rapids) – 2 góly
Richard Pánik (Syracuse) – 1 gól